Vélhetően a rendőrök is meglepődtek a rengeteg hamis pénz láttán. A fővárosi rendőrök most pénzhamisítással gyanúsítják azt a férfit, aki több mint egymilliárd forint értékű hamis valutát rendelt külföldről. A házkutatásról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Egymilliárd forint

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feljelentése alapján pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki az elmúlt két évben összesen több mint egymilliárd forintnak megfelelő USA dollárt és eurót rendelt csomagküldő szolgálaton keresztül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtévesztőek

Az üggyel kapcsolatban készült szakértői vélemények alapján a bankjegy utánzatok gyengébb minőségű hamisítványok, amelyek azonban az azokat nem ismerők számára megtévesztőek lehetnek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Házkutatás

A fővárosi nyomozók április 5-én a 46 éves F. György lakóhelyén kutatást tartottak, amely során több mint 700 millió forintnak megfelelő eurót, valamint több mint 500 millió forint értékű USA dollárt foglaltak le, amelyek mind hamisnak tűntek.

Kamu milliárdos

A „milliárdost” a rendőrök különösen nagy értékű pénzre elkövetett pénzhamisítás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. F. György a gyanúsítás ténye ellen panasszal élt, ám érdemi vallomást nem tett. Az eljárás során szabadlábon védekezik.

Átverésre játszott

A házkutatás során a rendőrség videót készített, azt a cikkünk alján nézheted meg. A felvételen jól látszanak a bankjegykötegek. Láthatóan a férfi arra utazott, hogy a kevésbé tapasztalt valutázókat és boltosokat átverje.

Kötegekben álló hamis pénz

Papírdobozokban állnak az amerikai dollárkötegek, amelyek szintén megtévesztően hasonlítanak az igazi dollárra. A rendőrök az asztal sarkán számolták meg az 500 eurós bankjegyeket.

180 ezer forint

Ha a most elkapott férfinek egy 500 euróssal sikerül fizetnie például egy benzinkúton, máris keresett 180 ezer forintot, hiszen ennyit ér 500 euró. A legtöbb helyen általában gyanakvással fogadják az 500 eurós bankjeggyel érkező vásárlókat.

5 rendőr számolt a a pénzt

A rendőrségi videón az is látszik, hogy öt rendőrre volt szükség ahhoz, hogy pontosan megszámolják mennyi hamis bankjegy van a férfi lakásán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a házkutatásról készült videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból