Egymillió forintos büntetést kapott az az erdőkertesi háziorvos, aki megtagadta pácienseitől a koronavírus elleni vakcinát. Kiss Csaba tettét azzal magyarázta, hogy nincsenek meg a oltáshoz szükséges feltételei a rendelőjében, illetve nem ért egyet azzal sem, hogy kínai vakcinával oltják a magyarokat.

Egymilliós bírság

Egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki a Pest Megyei Kormányhivatal a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvos praxisára – közölte a kormányhivatal kedden. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ellentmond minden előírásnak

Azt írták: „az erdőkertesi háziorvos oltásmegtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak is, ezért a kormányhivatal a praxisára egymillió forint egészségügyi bírságot szab ki”.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Megtagadta az oltást

Mint ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt,  erdőkertes egyik háziorvosa, Kiss Csaba megtagadta, hogy beoltsa a pácienseit a koronavírus elleni vakcinával.

Megszólalt az erdőkertesi háziorvos

Az erdőkertesi háziorvost az ATV Híradójának azt mondta, hogy a döntésének több oka is van. Úgy véli, káosz van az oltások rendszerében, mikor kit kell oltani és ez hétről hétre változik. “Azt se tudjuk, milyen oltóanyagot, és hogyan kellene adni” – mondta a háziorvos.

Ez a problémája a kínai vakcinával

Kiss Csaba arról is beszélt, hogy a kínai vakcinának nincs európai engedélyezése, ezt pedig ő személy szerint kifogásolja. “Az összes engedélyezett is tulajdonképpen nem törzskönyvezett gyógyszerkészítmény, tehát majdhogynem ilyen klinikai kipróbálási fázisban vannak” – és noha Kiss szerint ez járványhelyzetben megengedett, nem nagyon szeretne “gyógyszerkipróbálásokban részt venni.”

A rendelő nem felel meg a kritériumoknak

Az erdőkertesi háziorvos azt is elmondta, hogy a rendelője nem felel meg a körülményeknek, vagyis annak, hogy megfelelően tudjanak oltani és ne a járvány terjedésének kedvezzenek. A doktor ugyanis úgy látja nem alkalmas a váróhelyiség az oltásra érkezők és a “sima” betegek elkülönítésére.

Keverednének a covidos és az egészséges betegek

Elmagyarázta, hogy két orvos és két fogorvos rendel náluk, a váróhelyiség pedig félig-meddig közös. Váltott rendelésben vannak, így bármikor bejöhet egy covidos beteg: Kiss Csaba azt mondta, hogy pénteken például három covidos beteg sétált be a pozitív leletével hozzájuk. “Most ha közben ott ülnek tízen, akik be vannak hívva mondjuk egy ampulla Modernára, el lehet képzelni, hogy közöttük terjesztjük a covidot, vagy éppen próbáljuk megelőzni” – nyilatkozta a háziorvos az ATV Híradónak. 

Az orvosi kamara is elítélte

Kiss Csaba tettét a Magyar Orvosi Kamara is elítélte. Most a kormányhivatal ezzel kapcsolatban ezt írja: a Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, valamint rombolja az egészségügybe vetett bizalmat. A Pest Megyei Kormányhivatal számára sem tolerálható, ha megtagadják az életmentő oltások beadását”.

Kiss Csaba praxisában mindenkit beoltanak

„A Pest Megyei Kormányhivatal folyamatosan gondoskodik a háziorvos praxisához tartozó páciensek beoltásáról, mindenki meg fogja kapni az oltást” – írja közleményében a Pest Megyei Kormányhivatal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: koronavirus.gov.hu