Az édesanyját és a nevelőapját mészárolta le hétfőn hajnalban egy konyhakéssel a budapesti P. Sándor, erről itt a KékVillógon is írtunk.

Mint ahogyan azt a KékVillogó is megírta megölte 68 éves édesanyját és annak élettársát a 40 éves férfi a 18. kerületben. A férfi saját magát jelentette fel, megszállták a rendőrök a környéket.

Még órákat töltött a holttestekkel

Blikk információi szerint Ibolya és Márton aludtak, amikor a fiú rájuk támadt. Borzalmas tette után a munkanélküli férfi még órákat töltött a holttestekkel egy lakásban, s a rendőrséget csak késő délután tárcsázta, akkor adta fel magát. Sándort a zsaruk a szülőkkel közös, 18. kerületi otthonukban fogták el.

FRISS!

Maffiamódszerek Érden: Felgyújtottak két halottaskocsit, a polgármester szerint elődje uralkodásának szimbóluma ez a bűncselekmény

Semmi előjele nem volt a tragédiának

A nyomozók még tegnap is egész délelőtt helyszíneltek a hetedik emeleti lakásban. A panelház lakóit is nagyon megrázta a tragédia, aminek szerintük semmi előjele nem volt. Sándort csendes, udvarias embernek ismerték meg. A megölt édesanya barátnője, Éva még mindig nem tudta felfogni, hogy Ibolyával többé nem beszélgethetnek egy jót.

Sokkolták a lakókat az események

– Szinte sokkban vagyok, amióta megtudtam, mi történt. Egész éjjel erről beszélgettem cseten a gyerekeimmel, nem akartuk elhinni, hogy ilyen borzalmas bűncselekményt követett el Sándor. Ibolya rajongásig szerette a gyermekét, mindig csak szépet és jót mondott róla. Ő már nem dolgozott, nyugdíjas volt, a párja, Marci azonban antennákat járt szerelni. Sanyi viszont évek óta semmit sem csinált, a munkát hírből sem ismerte, csak élt az anyja meg a nevelőapja nyakán.

Mint egy űzött vad körözött a telepen

– Ami nagyon furcsa volt nekem vele kapcsolatban, hogy egész nap úton volt, állandóan, mint egy űzött vad, úgy körözött a lakótelepen. Volt, hogy egy nap többször is találkoztam vele a lépcsőházban, amikor indult vagy éppen megérkezett. Agresszívnek azonban nem gondoltam, mert mindig kedves és udvarias volt a liftben, amikor együtt utaztunk – mesélte a Blikknek könnyeivel küszködve Éva, aki sosem látott Sándor mellett sem barátnőt, sem barátot.<

Sándor egyszerűen bekattant

Nem csak Éva, de Ibolya szinte minden ismerőse azt találgatja, vajon mi késztette Sándort erre a szörnyű, végzetes lépésre. A látszólag nyitott és életvidám Ibolya senkinek nem beszélt arról, hogy a fiával komoly gondok lennének. Egyesek azt feltételezik, hogy a bűncselekmény motivációja a pénz lehetett, míg mások úgy vélik: az amúgy is labilis és teljesen magányos Sándor egyszerűen bekattant.<

Élete végééig börtönben maradhat

Utóbbira biztos választ csak az elmeszakértői vizsgálat adhat majd, de ha tiszta volt a férfi tudata, élete végéig börtönben maradhat. A lap úgy tudja Sándor, miután megölte az édesanyját és nevelőapját, a kést gondosan, szivaccsal tisztára mosta. A házban él az apa idős édesanyja is: amint megtudta, hogy két emelettel fölötte milyen borzalmak történtek, azonnal a másik gyermekéhez költözött.

Kiemelt kép: Police