Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy családi ház Gyálon, a Dózsa György utcában, miután lángra kaptak a tetőn lévő napelemek.

Átterjedt a tűz

A tűz a mintegy száznegyven négyzetméteres alapterületű épület két földszinti helyiségére, valamint a szomszédos telkek aljnövényzetére is átterjedt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Percek alatt terjedt szét

A tűzre először a szomszédok figyeltek fel, miután látták, hogy a tetőre szerelt napelemek lángolnak. Elmondásuk szerint a tűz percek alatt terjedt szét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mindenki kimenekült

A kisgyerekes család otthon volt, amikor felcsaptak a lángok, de szerencsére ki tudtak menekülni, a kutyájukat is sikerült megmenteni. A ház teljesen lakhatatlanná vált, minden, ami bent volt, porig égett.

Videó az oltásról:

Mindenki próbált segíteni

Egy közelben lakó férfi az RTL Híradójának elmondta, hogy egyszerűen nem tudtak mit csinálni. Ő hívta ki a tűzoltókat, az elején még slaggal is próbálták locsolni a házat, de az nagyon kevés volt – tette hozzá.

Nem lehetett mit tenni

A szomszédok segítettek elzárni a gázt, lekapcsolni az áramot, illetve az udvaron parkoló drága autókkal is kiálltak, hogy ne terjedjen tovább rájuk a tűz.

A ház tetőszerkezete teljesen kiégett

Forrás: Gyáli Facebook csoport

Speciális feladat

A Katasztrófavédelem közölte, hogy a napelemekkel felszerelt tetők oltása különleges munkát igényel, ezért a tűzoltókat külön kiképzik erre a feladatra.

Hiába áramtalanítanak

A napelemeknél ugyanis hiába áramtalanítanak, a különböző akkumulátorok miatt maradhat a területen áram, amit az oltásnál figyelembe kell venni.

Nagy erőkkel vonultak ki

A helyszínre a fővárosi hivatásos és a gyáli önkéntes tűzoltók vonultak ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Égő napelemek Gyálon – Forrás: Katasztrófavédelem