Május 31-én, pénteken helyezik örök nyugalomra a püspökladányi köztemetőben a verőcei hajóbalesetben elhunyt testvérpárt. Mint arról többször beszámoltunk, hajóbaleset történt május 18-én Verőce térségében. Egy motorcsónak nekiütközött egy szállodahajónak, ezután a kisebb hajót szinte maga alá gyűrte az óriási monstrum.

Szállodahajóval ütköztek

A motorcsónakon, bulizó fiatalok utaztak, Nagymarosról indultak Vác irányába. A vízreszállásuk után nemsokkal érte őket a baleset. Egy olasz férfi ki tudott úszni a partra, ő a 12-es számú főúton megállított egy autóst. A sofőr hívott mentőt hozzá, így derült ki, hogy hajóbaleset történt.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Egy túlélő van

A férfi a baleset egyetlen túlélője. Rajta kívül még heten utaztak a fedélzeten. Két holttestet a Duna már vasárnap kidobott, az egyik fiatal lányt a Megyeri hídnál találták. Öten eltűntek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Keresték az áldozatokat

A vasárnap megtalált 39 éves Adrián húgát még napokig keresték a szakemberek. Adrián vezette a motorcsónakot. Múlt szerdán találták meg a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestét Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig Sződligetnél egy 28 éves fiatal nő holttestére bukkantak. Ő volt, Dia, a püspökladányi lány.

Ennyi maradt a motorcsónakból

Forrás: MTi/Lakatos Péter

Több, mint egy hétig keresték őket

Az ötödik áldozat, egy 39 éves férfi holttestét Gödnél, a Duna bal partján találta meg a katasztrófavédelem hajós kutatóegysége pénteken. László szintén püspökladányi születésű – írja a haon.hu. Vasárnap Szigetújfalu közelében adta, vissza a Duna a baleset hatodik áldozatának, Olivérnek a holttestét. Tegnap, Verőce térségében találták meg a hajóbaleset hetedik, utolsó áldozatának, a 18 éves Daniellának a holttestét. 

Ezzel a szállodahajóval ütközött a motorcsónak

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Három áldozat püspökladányi

A verőcei hajóbaleset áldozatai közül hárman püspökladányi kötődésűek, a sárréti települést megrázta a fiatalok tragikus halála. Az egyik áldozatat, a 19 éves Boglárkát, múlt pénteken temették el Isaszegen.

Nem hagyhatja el Budapestet

Múlt szerdán a bíróság bűnügyi felügyel alá helyezte a szállodahajó cseh állampolgárságú kapitányát. A hivatalos adatok szerint, a szállodahajó vezetője érzékelte az ütközést, ennek ellenére nem állt meg, nem segített a bajbajutottakon. A kapitány szeptember 22-ig nem hagyhatja el Budapestet.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Facebook/BRFK