Éhen halt egy 5 hónapos kislány Tarnazsadányban. Csak 3 kiló volt szerencsétlen kisbaba, emberölés miatt a rendőrség nyomoz az ügyben.

Éhen halt egy gyerek

Meghalt egy 5 hónapos kislány Tarnazsadányban. Úgy tudni, hogy a gyerek mindössze három kilogramm volt, alultáplált. Egy rászoruló családokat segítő szervezet közösségi oldalán azt írta, hogy a kislány éhen halt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyomoz a rendőrség

Szabó Boglárka r. főtörzsőrmester, sajtóreferens azt mondta, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés vétség elkövetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Halott gyerek az autóban

Idén áprilisban, egy autó parkolt le a nyíregyházi rendőrkapitányság előtt, amiből egy férfi és egy nő szállt ki, akik közölték a rendőrökkel, hogy egy halott gyermek van az autójukban. A rendőröket, akik kimentek a kocsihoz, szabályosan sokkolta a látvány, miután kinyitották a csomagtartót. Az autót pillanatok alatt bűnügyi helyszínné változtatták az egyenruhások.

Megfulladhatott

A rendőrök az autó átvizsgálása után a gépjármű csomagtartójában találtak egy kétéves gyereket magzatpózba gömbölyödve, információk szerint már több napja halott lehetett és halálát fulladás okozhatta.

Alultápláltak voltak

A kétéves gyereken kívül egy egyéves csecsemőt is találtak az autóban, akin sérülések voltak, de élt, őt kórházba szállították. Úgy tudni, hogy egy testvérpárról van szó, akik a Vásárosnaményhez közeli Ilkről kerültek nevelőszülőkhöz Nyíregyházára, és mindketten alultápláltak voltak.

A családot majdnem elengedték

A rendőrök is a látvány hatása alatt lehettek, mert elsőre majdnem elengedték a nevelőszülőket. Aztán őrizetbe vették a férfit és a nőt is.

Tragédia Csepregen

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy tavaly februárban meghalt a Vas megyei Csepregen egy kisfiú, akinek a szülei már a vádlottak padján ülnek. A vád szerint a szülők módszeresen bántalmazták a gyerekeiket, köztük a kis Mátét, aki rövid élete során számos borzalmon volt kénytelen keresztülmenni. A Vas Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakat különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. 

Nem etették rendesen

Amint arról korábban beszámoltunk,  a szülők két éves bántalmazásán kívül legalább négy hónapon keresztül elmulasztották a kicsi megfelelő táplálását. Ez időszak alatt a kis Máté szervezete, teste a korábbi állapothoz képest lesoványodott, izomzata elsorvadt, a csontjai kiálltak, a bőre vékonnyá, szárazzá, fakóvá és hűvössé vált, a gyermek viselkedése, fejlődése a korábbi állapothoz képest romlott.

Folyamatosan romlott az állapota

A gyermek leépülését (sorvadását) a vádlottak egyaránt észlelték. A kisfiú testi leromlása, az ágyról való leesések miatt többször ruhátlanul a földön fekvése a megfázásához, majd gennyes tüdőgyulladás kialakulásához vezetett.

Kiemelt kép: helyszínelés a csepregi esetnél – Forrás: police.hu