Egy pécsi 85 éves férfit és 76 éves feleségét eltűntként keresték. A Kertvárosban lévő családi házuk hétfőn kigyulladt, a ház tető- és padlástere is lángra kapott. Az ott lakó házaspár elhagyta a házat és nem adott életjelet magáról.

Eltűnt a házaspár, sokáig hiába keresték őket

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, vasárnap délután 16 óra és hétfő reggel 7 óra között eltűnt egy idős házaspár Pécsről a rendőrség adatai szerint. Távozásukat követően nem adtak magukról életjelet, a rendőrök pedig sokáig eredménytelenül keresték őket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kigyulladt a házuk

Hétfőn reggel nagy erőkkel vonultak a tűzoltók a Pécs Kertvárosában található családi házukhoz. A Bogár utcában található épületnek a tető- és padlástere is lángokba borult.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Megfékezték a tűzoltók a tüzet

A pécsi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották a lángokat. Mint kiderült, a tűzeset kapcsán nem történt személyi sérülés, a házaspárt nem találták az épületben.

A Pécsi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kérte

Személyleírásuk és fotójuk közzétételével a Pécsi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kérte a házaspár felkutatása kapcsán. Azt is leírták, milyen autóval távozhattak, és utoljára milyen ruhát viselt az eltűnt idős hölgy.

Önkezükkel akartak véget vetni életüknek

A Pécs Aktuál kiderítette, hogy a házaspár kocsiba ült és elmenekült a lakóhelyéről. A lap biztos forrásra hivatkozva állítja, hogy Pécs-Vasasra mentek, méghozzá azzal a céllal, hogy véget vessenek életüknek.

Itt találták meg őket

Több órás keresés után találták meg a házaspárt

A polgárőrök egy drón segítségével találták meg a házaspár autóját egy bokros területen Pécs-Vasas térségében. Bár az idős házaspár életben van, állapotuk nagyon rossz, kórházi ápolásra szorulnak.

Hétfő délelőtt óta keresték őket

A Pécs Aktuál szerint több tucat rendőr és polgárőr indult a házaspár keresésére. A földön és levegőből is nyomoztak utánuk. Egy napon át gyalogosan keresték őket. A szóban forgó terület adottságainak feltérképezése után 100-150 méter magasságból drónnal kutattak utánuk.

A rendőrség nem adhat további tájékoztatást

A körözési törvény szerint a rendőrség nem adhat tájékoztatást a megtalálás körülményeiről. Nem derült ki az sem, hogy hogyan keletkezett a tűz, a rendőrök ismeretlen tettes miatt nyomoznak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: Kövér Sándorné és Kövér Sándor – Forrás: police.hu