Nemrég még 100 millió forintért kínálta horvátországi villáját Demszky Gábor, korábbi főpolgármester. Nagyon olcsón vette, de most megválna tőle. Fotókat a cikk végén mutatunk.

A tetőt kell javítani

Leomlott a tető Demszky Gábor horvátországi nyaralóján – személyi sérülés szerencsére nem történt, de a lehető leghamarabb orvosolni kellett a problémát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

100 milliót kérne érte

Mint a volt főpolgármestertől megtudtuk, nagyon költséges a ház éves fenntartása, jó ajánlat esetén ezért akár meg is válna a nemrég még 100 millió forintnyi összegért kínált villától.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

20 éve nem nyúltak hozzá

Muszáj volt nekiesnünk, gyakorlatilag húsz éve nem nyúltunk hozzá, a tetőszerkezet egy része elkezdett omlani. Baráti segítséggel, lényegében anyagárban kijavítottuk, egynapos munka volt az egész – mondta a Blikknek a Budapestet 1990 és 2010 között irányító Demszky, aki a munkálatokról Facebook-oldalán is megosztott fényképeket.

2002-ben vásárolta

Még 2002-ben vásárolta a romos építményeket őrző isztriai telket a tengerpartnál. Zágráb főpolgármesterének vendégeként járta a környéket, amikor megmutatták neki a több százéves romos házakat.

Lakatlan volt

Annak ellenére megtetszettek neki, hogy teljesen lakatlanok voltak és a vezetékes víz hiánya, a rossz megközelítési lehetőség miatt hosszú ideje nem akadt rájuk vevő.

Ötmillióba került

Ma is lajtos kocsi hordja fel a vizet, de a korábbi SZDSZ-es politikus szerint fontos szempont volt, hogy a hazai ingatlanárakhoz mérten olcsón lehetett megszerezni az épületeket – bő húsz éve ötmillió forintnyi eurónak megfelelő összegért, ami nevetséges ár.

130 négyzetméteres, impozáns épület

Most már egy kőből épült, három részből álló impozáns nyaraló fekszik ott, teljesen felújítva. A 130 négyzetméter belterületű pompás lak másfél esztendő alatt nyerte el mutatós állapotát.

Ötszáz méterre van az Adria

Légvonalban ötszáz métert, úton pedig három kilométert kell megtenni az Adriai-tengerig a háztól. Budapesttől hét-nyolc óra távolságra van a kusari villa.

Fénykép a felújításról

A tetőt kellett javítani

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook/Demszky Gábor