Eladták Göncz Árpád egykori rezidenciáját. A 2. kerületi, kétszintes villa több mint 800 millió forintért kelt el.

Online árverés

Göncz Árpád villáját, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szeptemberben bocsájtotta árverésre, ebben élt az egykori köztárasági elnök és a felesége. Az árverést online formában tartották meg a vagyonkezelő cég honlapján. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kétszintes villa

A Budapest 2. kerületében, a Vérhalom téren található, 1854 négyzetméteres ház kikiáltási árát 497 millió forintban határozták meg, a végső ár azonban ennél jóval több lett, ugyanis a kétszinten villa egész pontosan 833,8 millió forintért kelt el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudni, ki az új tulaj

Az eladásról a Blikk számolt be, mint írják az új tulajdonos kiléte egyelőre ismeretlen.

Hasonló villák

A vagyonkezelő cég honlapján találhat dokumentumban azt írták, „az ingatlan környezetében jellemzően hasonló korú villaépületek, illetve 1970–80-as években épült 6–9 lakásos társasházak találhatóak.”

Az ingóságokkal együtt adták el

“A felépítmény alagsor, földszint, emelet és padlástér szintekből áll.” Az ingatlan a benne található ingóságokkal együtt, egy árverési tételként került értékesítésre.

Lakhatást biztosít az állam

Érdekesség egyébként, hogy a köztársasági elnököknek, haláluk esetén az özvegyüknek is a hivatali idejük lezárta után is biztosít lakhatást az állam.

2015-ben hunyt el

Mint ismert Göncz Árpád 2015. október 6-án hunyt el, ám felesége ezt követően is a villában lakott, egészen a 2020-ban bekövetkezett haláláig.

Kapcsolódó:

Elhunyt Göncz Árpád özvegye, Zsuzsa asszony

Kiemelt kép: MTI