Göd és Vác között Sződligetnél a vasúti átjáróban elakadt egy gépjármű. A műszaki mentés ideje alatt a vonatok emiatt csak az egyik vágányon, a helyszínen lassabban haladhatnak – írja közösségi oldalán a MÁV.

Késnek a vonatok

A pórul járt autós miatt a Budapest–Vác–Szob vonalon 15-20 perccel meghosszabbodhat a vonatok menetideje. Az említett vonalon forgalmi változásra kell számítani.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Szob-Nyugati

A Nyugati pályaudvarról Szobra 19:08-kor induló Z30-as vonat (2328) S70-es vonatként közlekedik (2438) 19:15-kor indul, Vácig minden állomáson és megállóhelyen megáll.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nyugati-Szob

A Szobról a Nyugati pályaudvarra 19:56-kor induló Z70-es vonat (2331) Váctól S70-es (2461) vonatként közlekedik, Váctól minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Fennakadtak a síneken

2020. decemberében egy fiatal pár Budapesten alaposan meglepődhetett, amikor elfogyott alattuk az út és fennakadtak a villamossínek talpfáin a Tabánban.

Szépen haladtak, aztán hoppá

A fiatalok szépen haladtak a Krisztina körúton a Tabánban az Erzsébet híd irányába. Az Orvos lépcsőnél az út enyhén elkanyarodik és innentől már nem lehet tovább menni a villamosok aszfaltba süllyesztett sínpályáján, mert különválik az út a sínektől. Ez látszik az alábbi képen.

Így történt a baleset

Forrás: BPK grafika

Klasszikus hiba

A fiatalok elbeszélgethették az időt, a sofőr tapasztalatlan volt, vagy nem figyelt és a klasszikus hibába eshetett: követte a síneket a tekintetével, nem vette észre, hogy azok levezetik az útról. Amikor nagy döccenéssel a talpfákra csapódtak, nyilván nem is értették mi történik. Ahelyett, hogy azonnal a fékre lépett volna a sofőr, gázt adott, hátha tovább tudnak majd hajtani. Nem tudtak.

Defektet kapott

A Skoda első kereke defektet kapott, a fiatalok pedig ott ültek a sínpálya kellős közepén. Se előre, se hátra nem tudtak menni, a villamos viszont érkezett. A villamos vezetője jelentett, hogy probléma van, nem sokkal később megérkezett a rendőrség és a BKK hibaelhárító mentőcsapata.

Daruval emelték le az autót

Darus autóval emelték le a Skodát a sínekről. A BudaPestkörnyéke hírportál helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy csaknem 20 ember vett részt a műszaki mentésben.

Kiemelt kép: az eladkadt autó – Forrás: Facebook/Sződliget