Amikor egy kicsit nagyobb eső esik, Dunakeszi egyes részeit valósággal elönti a csapadékvíz. A település lakói és az önkormányzat egymásra mutogatnak a megoldás tekintetében, most mégis nagy lépés következik, ugyanis a legproblémásabb helyeken negyedmilliárdért építenek vízelvezetőket a városban.

Amikor Dunakeszit elkapja egy kiadós eső, borítékolható, hogy több utcában szinte csónakázni lehet az összegyűlt víztől.

Június közepén zúdult utoljára özönvíz Dunakeszire. Kertekben, házakhoz tartozó udvarokban állt a csapadék, arról már nem is beszélve, hogy több helyen az utcán hömpölygött a víz. A képviselő-testület lépett és új rendeletet alkotott a csapadékvíz-elvezetésről – írja a Dunakeszipost.hu.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Elöntött utca Dunakeszin idén júniusban – Forrás: Facebook

Élénk vita van a helyi Facebook-csoportokban arról, hogy kinek a dolga volna kezelni a felhőszakadások utáni olykor árvízszerű helyzetet. Többen az önkormányzatra mutogatnak, a városháza viszont úgy látja, hogy a szabálytalanságok, főleg az ereszcsatornák szennyvízrendszerbe történő illegális bekötése nagyban hozzájárul a nagy esők okozta áldatlan állapotokhoz.

Most a városüzemeltetési osztály elkezdte felmérni a területeket, és ahol illegális csapadékvíz-kivezetést, vagy egyéb szabálytalanságot észlel, ott az ingatlantulajdonosok először felszólítást, majd bírságot kapnak.

Cserébe az önkormányzat “folyamatos csapadékelvezetési fejlesztéseket” ígér. A város honlapján azt írják, hogy árokmélyítést, ároktakarítást, szikkasztókút tisztítást, hordalékmentesítést végeznek, új vízelvezető árkok ásatnak, új csapadékcsatornát építenek.

Most a Toldi-Dombliget és Tóváros csapadékcsatorna építéséről szóló szerződést írták alá – írja Facebook-oldalán Sipos Dávid alpolgármester. A beruházás 353 millió forintba kerül.

A munka egy évet vesz igénybe. A beruházás a Kismarton utcától indul a Toldi-Dombliget lakópark irányába tart majd. A beruház 85 százalékát az állam, 15 százalékát pedig az önkormányzat finanszírozza.

Kiemelt kép: Elárasztott utca Dunakeszin egy vihar után 2018. nyarán