Emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a Pest Vármegyei Főügyészség azt a kiskunlacházi férfit, aki két évvel ezelőtt eszméletlenre verte élettársát, majd hagyta kihálni a fűtetlen szoba hideg  padlóján. Az asszony pár nap múlva a bántalmazás és a kihűlés miatt meghalt.

Szegényesen éltek

A pár szegényes körülmények között élt Kiskunlacházán. Ennek köszönhetően csak éjszakánként fűtötték télen a hálószobát. A házuk falai így nem tudtak átmelegedni, így azokat több helyen is feketepenész borította. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Együtt ittak

A férfi és a párja is rendszeresen italozott, melynek során többször is veszekedtek egymással. A férfi többször is bántalmazta ilyenkor a nőt. Arra is volt példa, hogy hajánál fogva vonszolta vissza a házba, hogy ne tudjon elmenni hazulról.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megverte a nőt

A tragédia napján az élettársak ismét a lakhelyükön italoztak, a férfi pedig megint elverte a nőt. Többször is arcon, illetve fejen ütötte ököllel, amelynek következtében a mezítelen nő eszméletlenül terült el a hűvös szoba padlóján.

Letakarta egy lepedővel

A férfi ezután, egy lepedővel takarta le az önmentésre képtelen állapotban lévő élettársát, de egyéb módon nem segített neki – írja közleményében az ügyészség.

A fia hívott mentőt

Az asszony még másnap délután is változatlan helyzetben feküdt a földön, ezért a férfi felhívta a nő fiát, hogy jöjjön át hozzájuk és segítsen az anyjának. A fiú rövidesen megérkezett és mentőt hívott az édesanyjához.

Kihűlés miatt halt meg

Az asszony pár nappal a kórházba szállítása után meghalt. A halála oka a bántalmazás során elszenvedett sérülések és az amiatt kialakult eszméletlen állapotban elszenvedett kihűlés volt.

Túlélhette volna a bántalmazást

Ha egy-két órán belül ellátták volna a sérüléseit, akkor megmenthették volna az életét. Amennyiben a sérülések ellátása 1-2 órán belül megtörténik a sértett életét sikerülhetett volna megmenteni. Az ügyész elmondása szerint a férfi tagadta a bűnösségét.

Szerinte elesett a nő

Azt állította, hogy előfordult néha, hogy pofon ütötte az élettársát, de ennyire nem verte meg a nőt. Elmondása szerint az ominózus nap is együtt italoztak, és az élettársa valószínűleg elbotolhatott.

Nem érezte, hogy hideg a padló

Állítása szerint megpróbálta ágyba tenni a nőt, de nem bírta felemelni, a párja pedig azt mondta neki, hogy hagyja ott a padlón. Mivel nem érezte úgy, hogy hideg lenne a padló, és az élettársa már máskor is sokáig aludt, ezért nem gondolta, hogy ebből baj lehet.

8 évet kértek rá

A főügyészség nyolc év börtönt kért a férfire emberölés bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: