A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy anya és fia ellen, akik egy eldurvult családi vita során úgy bántalmazták egyik családtagjukat, hogy az életveszélyes állapotba került. A balhé anyagi természetű nézeteltérés miatt robbant ki, végül ütötték-vágták egymást a família tagjai.

Közéjük álltak az anyagiak

A család korábban jóban volt lányuk élettársával, aki az ügy sértettje. Egy anyagi természetű vita miatt azonban a kapcsolat 2021 nyarára megromlott közöttük és azután az anya és férje fenyegetni kezdte saját lányukat és a sértettet azzal, hogy bántalmazni fogják őket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Találkozó a nagykátai járásban

 Egy vitás kérdés rendezése érdekében 2021. szeptember 7-ére a szülők találkozót beszéltek meg egy, a Nagykátai járásban található település dohányboltja elé a lányukkal, aki oda nem egyedül ment. Vele egy autóban érkezett a sértett, valamint két kiskorú gyermekük és két ismerősük is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szerszámnyél a kézben  

Miután a szülők is megérkeztek a helyszínre, az apa rögtön egy baseballütő jellegűre kialakított szerszámnyéllel a kezében szállt ki az autójukból és a sértett felé indult. Erre a sértettnek a vele lévő ismerőse – önvédelmi célból – átadta gáz-riasztó fegyverét.

Kétszer lőtt

Az apa ekkor már a sértett közvetlen közelébe ért és még mielőtt az használhatta volna a fegyvert bántalmazni kezdte a szerszámnyéllel. Ennek ellenére a megtámadott férfi kétszer el tudta sütni a pisztolyt, de az a támadás megtöréséhez nem volt elég. Időközben ugyanis az anya egy pajszert vett magához az autójukból és azzal a sértetthez rohanva őt hátulról fejen ütötte.

Az apa és az anya is a földre esett

A sértett újra elsütötte kétszer a riasztófegyvert, és a gáz hatására az apa és az anya is a földre estek, de a nő még eldobta a pajszert a sértett felé, ami őt a lábán találta el. Ekkor az anya és az apa telefonon a helyszínre hívta fiukat, míg a sértett élettársa – az elkövetők lánya – a segélyhívón tett bejelentést az eseményekről.

Kisbaltával érkezett

 Amint a szülei hívására a fiú – az ügy másik vádlottja – a helyszínre ért, a kezében tartott kisbaltával bedobta annak a gépkocsinak a hátsó ablakát, amivel a sértett a helyszínre érkezett. Ekkor a jármű hátsó ülésén ült a sértett két kiskorú gyermeke.

Újra fellángolt a balhé

Emiatt újra fellángolt az összetűzés a felek között, aminek az eredményeként az anya, az apa és a fiuk együtt bántalmazták kézzel, illetve különböző eszközökkel a sértettet, a többi résztvevő pedig a dulakodó feleket igyekezett szétválasztani.

Elvesztette az eszméletét  

A veszekedés során a sértett által használt autó másik ablakát is betörték, de az elkövetők járművének szélvédőjét is beütötték. Végül a három elkövető egyidejű bántalmazása következtében a sértett elveszítette az eszméletét, akibe még azután is belerúgtak néhányszor, majd bántalmazásával felhagytak.  

Életveszélyes állapotban

 A sértett több sérülést, köztük a fején és arcán több csonttörést is elszenvedett az elkövetők bántalmazása során, amelyek következtében életveszélyes állapotba került. A súlyosabb következmények elmaradása részben védekezésének részben pedig csak a szerencsének volt köszönhető. 

Emberölés kísérlete a vád

 A Pest Vármegyei Főügyészség az anyát és a fiát emberölés bűntettének kísérletével vádolta meg. Az elkövetők közül az apa időközben – a büntetőeljárás során – elhunyt, zárta a durva történetet a Pest Vármegyei Főügyészség. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: nagy kárt tettek az egyik autóban. Fotó: Ügyészség.