A vonat elindul, a sorban állók hoppon maradnak, a változás átgondolatlan, felszólítom a MÁV-HÉV-et, hogy biztosítsa a jegyváltás feltételeit és ennek megvalósításáig függessze fel a büntetést a szentendrei vonalon!  – írta Facebook-oldalán Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere.

Korábban itt a Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is megírtuk, a MÁV-HÉV szeptember 1-től megváltoztatta az utazási feltételeket a HÉV vonalán: csak bérlettel vagy előre megváltott jeggyel lehet felszállni a vonatra.

Már 300 ezren látogatják a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált. Az olvasóink erejével sikeresebb lehet a te vállalkozásod is! Részletek itt!

Túl hosszú a sor

Az automaták számát ugyanakkor nem növelte a szolgáltató, Szentendrén mindössze kettő van. Október 1-től lejárt a türelmi idő, már büntetnek is, ha nincs bérlete vagy jegye az utasnak, akkor is, ha túl hosszú a sor és nem maradt idő jegyet venni.

Hoppon maradó utasok

A tapasztalatok szerint gyakran hosszan áll a sor az automaták előtt, hol a készpénz vagy kártya elfogadása a gond, hol a külföldi turisták vagy idősebb honfitársaink boldogulnak nehezen a bonyolult menürendszerben. A vonat elindul, a sorban állók hoppon maradnak, a következő járat pedig csak húsz perc múlva indul – írja a polgármester.

Hirdetés

gumicsizma akcio

3 HÉV is elmegy

Az egyik szentendrei Facebook csoportba feltöltött, kiemelt képünkön is az látszik, hogy hétfőn fél négy körül legalább 20 ember várt mindkét jegyautomatánál arra, hogy jegyet vagy bérletet vehessen. A fotóhoz azt írta a posztoló, hogy jó esetben 2, rosszabb esetben 3 HÉV is elmegy, mire valaki jegyet tud váltani.

Függesszék fel a büntetést

Verseghy-Nagy Miklós a sorokat látva kiáll az utasokért és az írja a posztjában még, hogy „A szentendrei utasok és az ide látogatók érdekében levélben fordulok a MÁV-HÉV-hez, melyben felszólítom a szolgáltatót: biztosítsa a jegyváltás feltételeit és ennek megvalósításáig függessze fel a büntetést a szentendrei vonalon!”

Kapcsolódó cikkek

Dunakeszinek nem válaszolt a MÁV

A MÁV tevékenységével több polgármester is elégedetlen. Az észak-pesti agglomeráció egyik legnagyobb településének, Dunakeszinek a vezetője is egyre mérgesebb leveleket ír a vállalatnak. Itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon beszámoltunk már arról, hogy nem veszik fel az utasokat az állomáson és sokat késnek a vonatok. Egy-egy ilyen eset után mindig levelet írt Dióssi Csaba, de információink szerint a MÁV vezetői nem nagyon akartak eddig szóba állni a több mint 40 ezer embert képviselő városvezetővel.

A szentendrei polgármester posztját itt lehet elolvasni:

Kiemelt kép: Facebook/Szentendre blogol