A modern korban egyre nagyobb hatással lehetünk környezetünkre – ebbe beletartozik a hőmérséklet szabályozása is. Az otthoni komfort érdekében kellemes légkört teremthetünk a megfelelő, a lakást hűvössé varázsoló berendezésekkel.

Hűsítés a belső levegő keringetésével

Ha nem tartózkodik otthon annyit az ember, de szeretné egy adott szobában felfrissíteni a levegőt, akkor egy álló vagy oszlop ventilátor kiváló választás lehet. Ezek a hagyományos, mégis újragondolt és modern külsőt kapó megoldások a gyerekkorunkból is ismert stabil vagy forgófejes megoldással tudják lehűteni a szobát – amire érdemes figyelni, hogy az elhelyezni kívánt területen legyen konnektor, vagy szerezzünk be megfelelő hosszabbítót. Ha viszont csak az íróasztalon találna neki helyet, akkor az asztali ventilátorok közül érdemes válogatni. Manapság még az álló ventilátorok is rendelkeznek távirányítóval, így az íróasztal mellől sem szükséges felállni annak szabályozásához.

Ha inkább egy stabil kialakítást szeretne egy adott szobán belül, és nem akar bajlódni a szezonális elpakolással, akkor akár a plafonra szerelt és lámpával összehangolt ventilátorok is kellemes választás lehet.

Klimatizálja azt a szobát, ahol éppen tartózkodik

Amennyiben otthona az irodája, vagy kifejezetten a kollégákkal nem kívánnak a munkavitelen felül izzadni, egy mobilklíma is remek megoldást tud nyújtani. Fontos azonban a tájékozódás, amelyhez a mobil klíma vélemények és tesztek nyújtanak segítséget.

A gurulós kivitelezés következtében könnyebben mozgathatóak a hagyományos ventilátorokhoz képest, valamint magasabb kapacitással is működnek. Fontos választási szempont, hogy a modern mobil klíma zajszintje ne legyen túl magas – szerencsére erre a tényezőre mindig felhívja a figyelmet a terméken elhelyezett címke decibel értékben. Ugyanakkor a mobil klíma vélemények alapján mindig érdemes abban gondolkodni, hogy a meleg levegőt kivezető csőnek legyen biztosított kimenetele, és ne törjön meg.

Ha már biztos abban, hogy a ventilátorok kipróbálása után egy mobil klíma berendezést is kipróbálna, a Rankito.hu weboldalon olvashatja a mobil klíma vélemények és tesztek listáját!

A fotó forrása: Shutterstock.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország 8. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide!