A bulinegyed 7. kerületi részén csütörtök nulla órától csak külön engedéllyel lehetnek nyitva a szórakozóhelyek. A Niedermüller Péter vezette önkormányzat által elfogadott rendelet értelmében éjfél után csak azok lehetnek nyitva, ahol szigorú feltételeket teljesítenek.

Több szórakozóhely az utolsó pillanatban adta be a kérelmét az éjfél utáni nyitvatartásra, más a hiánypótlást rendezgeti, vagy még csak most fogja beszerezni az éjfél utáni nyitvatartáshoz előírt eszközök valamelyikét – írja a hvg.hu

A portál úgy értesült, hogy azoknak a helyeknek, amelyek nem kaptak konkrét elutasítást, és még folyamatban van az engedélykérelmük, nincs mitől tartaniuk.

Az augusztus 19-ei adatok szerint 128 kérelem érkezett be az önkormányzati hatósághoz, és 43 esetben adtak ki engedélyt az éjfél utáni nyitvatartásra.

A látogatószámlálót már egy hónapja beszereltük, de még van pár hiánypótlás, amit most rendezünk, mint például a hangrendszer limiterének szakértői papírjai – mondta a hvg.hu-nak Zsendovits Ábel, a Szimpla tulajdonosa.

Szerinte ők 99,9 százalékban készen állnak a csendrendelet alóli mentesség megszerzésében, de ez egyelőre azt jelenti, hogy most még a Szimpla is bezár éjfélkor.

A csendrendelet

Az Erzsébetvárosi Ökormányzat június végén hirdette ki a bulinegyed megzabolázását célzó rendeletet, ami néhány kivételtől eltekintve megtiltja minden, a területén lévő üzletnek, hogy éjfél és reggel hat óra között kinyisson. 

Azok a helyek kérhetnek mentességet, ahol teljesítenek egy sor feltételt, például, hogy hangerőlimitert építenek be az erősítőkbe, megakadályozzák, hogy az utcán igyanak a vendégeik, tisztán tartják a hozzájuk tartozó járdaszakaszt. Aki nem teljesíti ezeket a feltételeket, az egy évig nem kérvényezheti, hogy kivételt tegyenek vele, vagyis csak éjfélig lehet nyitva.

Kiemelt kép: illusztráció, a Duna-korzón készült – Fotó: BPK