Egy szabadnapos tűzoltó kezdte meg a mentést a napokban egy súlyos közúti balesetnél. Egy motor és egy személygépkocsi ütközése után az autó egy 15 méter mély árokban, a fák között állt meg, a motoros pedig annyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopter szállította kórházba.  

Motoros és autós ütközött

Motor és személygépkocsi ütközött néhány napja a 7-es főúton, Polgárdinál. Az autó az út menti töltésen lehajtva a körülbelül 15 méter mély árokban, a fák között állt meg. Az ütközés után nem sokkal a mentők és a tűzoltók kiérkezése előtt ért a baleset helyszínére autójával egy szabadnapos székesfehérvári tűzoltó. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonnali segítségnyújtás

Kovács Mihály tűzoltó főtörzsőrmester az úton fekvő motoroshoz sietett és a helyszínen tartózkodókkal megkezdte az elsősegélynyújtást.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Mély árokban a sofőr

Közben jelezték részére, hogy a balesetben egy autó is érintett, amely az út menti mély árokba hajtott, és a vezetője még a járműben van. Míg a többiek a motorossal maradtak, a szabadnapos tűzoltó a személygépkocsi sofőrjéhez ment – folytatta a történetet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán.

Feszítővágó is kellett

Az autó bal első ajtaja roncsolódott a balesetben, ezért azt nem lehetett kinyitni. A főtörzsőrmester a sérült sofőrrel maradt, miközben a mentők már megkezdték a motoros ellátását, majd részt vett az autó ajtajának kifeszítésében, amelyet a polgárdi önkormányzati tűzoltók feszítővágóval végeztek.

Mentőhelikopter vitte kórházba

A műszaki mentéshez a székesfehérvári hivatásos tűzoltók is vonultak. A kiérkezésükkor a baleset helyszínén a vasúti sínpár mellett körülbelül tíz négyzetméteren égett a fű. A tűzoltók közül ketten szikracsapókkal eloltották a tüzet, míg a többiek a mentést végezték. A motorost mentőhelikopter szállította kórházba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Durva baleset volt

Gyorsan érkezett a segítség

A hős tűzoltó

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság