Szívinfarktus miatt megállt a férfi az autójával, elájult, de a közelben lévők azonnal szívmasszást alkalmaztak és hívták a mentőt. A rosszul lett férfi életét Bereczki József és családja mentette meg. A minap a dunakeszi polgármester ajándékcsomaggal, virággal és elismeréssel köszönte meg a nem mindennapi segítségnyújtást.

Sápi János és felesége, Sápiné Laczkó Gertrúd keresztlányuk esküvőjéről tartottak hazafelé még tavaly augusztus 11-én késő este. A férj hátfájásra panaszkodott, ezért felesége azt javasolta, álljanak meg, hogy levegőhöz jusson. Ekkor Dunakeszin haladtak át, a rosszul lett férfi félrehúzódott az autójával – írja a Dunakeszipost.hu

Később így mesélték el neki a történteket: „A Mányoki Ádám téren rosszullétem miatt megálltam, majd el is veszítettem eszméletemet. A mellettem ülő feleségem kiugrott az autóból és a közeli sarkon ácsorgó társasághoz szaladt segítséget kérni. Bereczki Józsefék pont egy családi ünnepség után kísérték ki a vendégeiket. A Bereczki család és a vendégeik, feleségem és a később érkező családom elmondása alapján, azonnal és önzetlenül jött, segített.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Volt, aki szívmasszázst csinálta, volt, aki a mentőt hívott, volt, aki a feleségemet igyekezett nyugtatni, volt, aki vizet és takarót hozott. Mint később a mentők és az orvosok mondták, az ő segítségük nélkül nem éltem volna túl az infarktust. Hála nekik itt vagyok! Újra élek!” – mesélte a szívinfarktust túlélt férfi.

Sápiné Laczkó Gertrúd hozzátette, hogy a fenti, kiemelt képünkön látható életmentő családfő, a férje infarktusát követő kritikus első néhány percben rögtön segített, s valószínűsíthetően ennek köszönheti a férje az életét.

„Nem volt tapasztalatunk az életmentésben, de tennünk kellett valamit. Az egész család hozzájárult a sikeres életmentéshez” – mesélte Bereczki József.

Sápi János és felesége tavaly augusztusban – a csaknem tragikus estet követően – ünnepelték 41. házassági évfordulójukat. A férfi ma ünnepli születésnapját és egyben ma érte el a nyugdíjas korhatárt is. Mindezt nem élhette volna meg a Bereczki-család segítségnyújtása nélkül.

Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba a minap személyesen fogadta az életmentő Bereczki-családot. Mint mondta: kiemelkedő dolgot tettek.

Kiemelt kép: BudaPestkörnyéke.hu montázs, előtérben az életmentő Bereczky József – Fotó: Dunakeszipost.hu