„Életünk egyik legnehezebb napján vagyunk túl” – írták nemrég a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvárai a szervezet közösségi oldalán. A szentendrei székhelyű egyesület szakemberei a líbiai Derna városában segítenek a viharkatasztrófa sújtotta környéken, a tenger áradásában.

47 holttestet emeltek ki

„Búváraink a helyi katonai szervek irányítása alatt a mai napon 47 holttestet emeltek ki a tengerből. Anélkül, hogy belemennénk a mai napon látottakba azt elmondhatjuk, hogy iszonyatosan megterhelő volt minden értelemben” – olvashattuk a Facebook-bejegyzésben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Szörnyű állapotban

„A katasztrófa helyszínétől 15 kilométerre érnek partot a vízben elhunytak és sajnos a katasztrófa mechanizmusa, az eltelt idő és a hullámzás, valamint a sziklás part miatt a testek szörnyű állapotban vannak” – folytatódik a poszt.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Tovább folytatják a munkát

Pénteken a mentőcsapatok tovább folytatják a munkát a romokon, a vízből pedig gyűjtőhajókkal szállítják az emberi maradványokat.

„Minden tisztelet a tiétek”

„Nagyon nehéz ilyen képsorokhoz bármi méltó mondatot írni, de fantasztikusak vagytok, óriási tisztelet Nektek!” – írta egy hozzászóló. „Elképzelni sem tudjuk, hogy min mentek keresztül. Kitartást kívánok, vigyázzatok magatokra!” – tette hozzá egy másik aggódó kommentelő.

Olvasni is megrázó

„Olvasni is megrázó, nemhogy csinálni. Minden tiszteletem. Talán hamarabb kellett volna a segítség, mikor még lehetett volna esély rá, hogy túlélői is lehettek volna ennek a katasztrófának” – fogalmazott egy olvasó.

Így segíthetünk

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat segítő lehetőségei a közösség aktivitásától, anyagi adakozásától függnek, és az ismert bankszámlaszámra történő átutalásokkal lehet segíteni:
Adószám: 18711509-1-13. Online adomány: https://kutato-mento.hu/donation/adomany/
Utalás, vagy banki befizetéshez: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Bankszámla szám: CIB 10700718-43073504-51100005 IBAN: HU41 1070 0718 4307 3504 5110 0005 BIC (SWIFT) kód: CIBHHUHB A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotók: Facebook/ Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat