Egyre több az életveszélyes kátyú a Budakeszi út szinte teljes szakaszán. Egymás után kapnak defektet, tengelytörést az autósok. Többen közülük Győri Ottiliához, Budakeszi polgármesteréhez fordulnak segítségért. A Budakeszi út fővárosi szakasza azonban a főváros kezelésében áll. Most Győri Ottilia levelet írt Karácsony Gergelynek, közben a civilek aláírást gyűjtenek az út felújításáért.

Túlterhelt útvonal

A budai agglomeráció jelentős részének a Budakeszi út szinte az egyetlen ésszerű közúti kapcsolati lehetősége a fővárossal. Naponta sok ezer autó halad rajta végig a város felé, majd kifelé Budapestről. Ugyanezen az úton járnak a BKK és a Volán buszai is, az út tehát roppant forgalmas, túlterhelt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Defekt és felnitörés

Az elmúlt időszakban a Budakeszi út aszfaltrétege olyannyira tönkrement, hogy az autósok életveszélyes manőverekkel tudják csak kikerülni a méretes kátyúkat, de még így is akad, aki nem tudja elkerülni az életveszélyes gödröket. Egymás után kapnak defektet az autósok, sokszor a felni is eldeformálódik. A legtöbb autós szerint botrányos állapotban van a Budakeszi út. Korábban szó volt arról, hogy a buszsávok építésével teljesen felújítják, de a buszsávok ügye kihűlt, a vacak aszfalt pedig itt maradt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Petíció a Budakeszi út felújításáért

November 11-én civil kezdeményezés, online aláírásgyűjtés indult a Budakeszi út felújításáért. Így fogalmaznak: “A Budakeszi út Buda egyik legforgalmasabb főútvonala, ugyanakkor valószínűleg a legrosszabb állapotú is. Az útburkolat állapota jelenleg már nem csak a rendszeresen arra közlekedő autók futóművét teszi tönkre villámgyorsan, hanem közvetlen balesetveszélyt jelent, illetve rendkívül kellemetlenné teszi a tömegközlekedést az arra közlekedő számos buszjáraton.” – írják a petícióban, majd így folytatják:

Azonnali burkolatjavításra van szükség

“Sokunk véleménye szerint, feltétlenül szükséges lenne azonnali kátyúzással, burkolat javítással ezt megszüntetni, illetve javulást elérni. Korábban a legdurvább úthibákat rendszeresen, szakaszosan javította az út kezelője, azonban mióta megjelentek a hírek az út átfogó rekonstrukciójáról, ezek a javítások elmaradtak. Nyilvánvalóvá vált, hogy a kiszélesítés és teljes felújítás források hiányában belátható időn belül nem fog megvalósulni. Követeljük, hogy a Budakeszi út a rekonstrukció megvalósulásáig is használható állapotban maradjon, a kezelő végezzen el azonnal egy alapos burkolatjavítást!” A petíciót már sok százan írták alá.

Defektes autók

A havazás megérkezésével a helyzet még rosszabb lett, hiszen a latyakos úton a mély gödröket, az autókat roncsoló kátyúkat nem könnyű észrevenni, hiszen a pocsolyákon nem látszik, milyen mélyek. Ha az autó kereke belemegy akkor döbben csak rá a sofőr, hogy baj van. Így járt a minap egy budakeszi hölgy is, aki defektet kapott.

Botrányos állapotban van a Budakeszi út

Az asszony segélykérő levelet írt Budakeszi polgármesterének, Győri Otíliának, hogy legyen kedves valamit tenni, mert ez így nem mehet tovább. A polgármester felvette a kesztyűt és hivatalos levelet írt Karácsony Gergelynek, hogy a Városháza vegye már észre, hogy botrányos állapotban van a Budakeszi út.

Megszólalt a polgármester

Győri Ottilia ezt írta a főpolgármesternek: “A budakeszi lakosok nekem címzett panaszai kapcsán arról tájékoztatom, hogy a Budakeszi út, Budakeszi határa és a Központi kerületi Bíróság épülete közötti szakaszán mindkét irányban sok helyen kátyúk, úthibák nehezítik a az autós és buszközlekedést. A mély kátyúk rendkívül balesetveszélyesek, gyakran defektet vagy tengelytörést okoznak a járműveken. A helyi lakosok panaszait tolmácsolva, kérem a teljes érintett útszakasz átvizsgálását és a szükséges burkolati javítások mielőbbi elvégzését.”

Hatalmas kátyúk

A Budakeszi út felújítása valóban nem tűr halasztást. Ha egy nagy rekonstrukcióra nincs is elegendő forrás, annyit mindenképpen megérdemelnének az utat használó autósok és buszon ülők, hogy legalább a teknőnyi kátyúkkal villámgyorsan kezdjenek valamit. 

A 2. kerület a Városháza helyett aszfaltozott

Legutóbb a 2. kerület polgármestere vettek kezébe a dolgokat, mert megelégelte a Hűvösvölgyi út pocsék állapotát. A főváros helyett a kerület csináltatta meg az aszfaltot, így az autósoknak és a buszokon ülőknek kevesebbet kell döcögniük. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dugó a Budakeszi úton