Szinte teljesen kivetkőzött magából az a férfi, aki több idős nőt támadott meg a fővárosban. Egyikőjüknek életveszélyes sérülést okozott, ám szerencsére másik áldozata könnyebb zúzódásokkal megúszta a bűncselekményt.

Nem ismeretlen számára a börtönélet

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett, 42 éves férfival szemben, aki tavaly értékeik megszerzése érdekében egymás után két idős asszonyt támadott meg és bántalmazott. Az egyik sértett életveszélyes fejsérülést szenvedett – derül ki a vádhatóság szerdai tájékoztatásából.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

A Normafán figyelt fel első áldozatára

Az első eset még tavaly november 16-án a Normafán történt. A vádlott ekkor épp erre bóklászolt, amikor felfigyelt egy 91 éves asszonyra, s úgy döntött, hogy akár erőszakkal is megszerzi értékeit. Követni kezdte, majd egy kemény, tompa tárggyal, hátulról nagy erővel a fejére, amitől elveszítette eszméletét.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Majdnem belehalt a sérülésekbe

Ekkor a földön fekvő idős nőtől elvette a táskáját, amiben az iratai, legalább tízezer forint készpénze, valamint a bankkártyája volt, majd távozott. Az asszony életveszélyes fejsérüléseket szenvedett. Majd ezt követően elvett bankkártyával aznap, valamint másnap több dohányboltban és üzletben vásárolt összesen mintegy 15 ezer forint értékben, Emellett 50 ezer forintért vett magának különféle BKK-jegyeket és bérleteket.

Következő megálló: Örs vezér tere

A normafai támadás után másnap, 17-én, délelőtt ismét úgy döntött, hogy kirabol egy idős embert. Ezúttal az Örs vezér tér környékére ment, s nem is kellett sokáig várnia: felfigyelt egy 77 éves asszonyra, akit hazáig követett.

A liftben villant a fémrúd

férfi belépett utána a lépcsőházba, majd a liftben elővette a fémrudat, és azzal hátulról fejbe ütötte az asszonyt, aki az ütés ellenére dulakodott a rablóval, és segítségért kiabált. A fején sérült meg könnyebben, azonban a bántalmazás jellege és eszköze alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására is.

Többszörös visszaeső

A Fővárosi Főügyészség a 42 éves férfit – mint többszörös visszaesőt – többek közt életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és egyéb bűncselekményekkel vádolja. Fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség az a feltétellel, hogy nem bocsátható feltételesen szabadlábra.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

N. István elfogása

A lefoglalt pénz

Vajon mi szüksége lehetett áldozata védettségi igazolványára?

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)