Mások fotójával regisztrált különböző internetes társkeresési oldalakra egy budaörsi nő. Randira hívta a férfiakat, felment a lakásukra, elkábította őket és értékes tárgyakat vitt el onnan. Olyan erős gyógyszerekkel itatta meg a partnereit, hogy azok közvetlen életveszélybe kerültek.

Látogatószám rekordot döntött a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál szeptemberben! Köszönjük, hogy sok százezren olvastok minket! Hirdetőknek itt az ajánlatunk.

A gyanúsított különböző internetes társkereső oldalakon regisztrált, egy nem őt ábrázoló fényképpel, “Krisztina” néven. 2018. szeptember elejétől október 3-i elfogásáig elektronikus levelezés útján kapcsolatba lépett az ügy 3 sértettjével és különböző helyszínekre, többnyire a férfiak lakására, személyes találkozót beszélt meg velük. A gyanú szerint azzal a céllal érkezett a találkákra, hogy a sértetteket bódult állapotba hozza a náluk, illetve a lakásokban talált értéktárgyaikat elvegye. Ehhez a sértetteknek műanyag palackban vagy cserépbögrében kínált, általa készített 2-3 dl mennyiségű italt, amelytől a sértettek bódult, eszméletlen állapotba kerültek. A gyanúsított a sértettek ruházatát átkutatta és magához vette értéktárgyaikat.

Értékes mobiltelefonokat, pénztárcákat, készpénzt és valutát zsákmányolt. Az egyik férfitól bankkártyát lopott, amellyel az interneten vásárlásokat kezdeményezett összesen 4.043.000,-Ft értékben, amelyből 100.000,-Ft összegű vásárlás volt sikeres.

A férfiak másnap minden esetben rosszullétre, zavart állapotra panaszkodva orvoshoz fordultak és kórházba kerültek.

A nőt a nyomozók egy budapesti szórakozóhelyen elfogta, ruházatából és táskájából SIM kártyák, E-mail címek, jelszavak, valamint vényköteles tabletták kerültek elő. Az igazságügyi orvos és toxikológus szakvélemények alapján megállapítható, hogy a sértettek a szervezetükbe juttatott gyógyszerek hatására közvetlen életveszélyes állapotba kerültek.

A bíróság letartotta a nőt, akinek védője fellebbezett a döntés ellen.

Kiemelt kép: illusztráció