Összetűzésbe keveredett pénteken egy brit fotóriporter a Hungaroring biztonsági szolgálatával. Az esettel kapcsolatban büntetőeljárás indult.

Nem engedték be

Egy brit fotós összetűzésbe keveredett a Hungaroring biztonsági szolgálatával. Az ATV úgy tudja, Mark Thompson egy olyan területre szeretett volna bejutni, ahová az információik szerint lett volna jogosultsága, de a sportbírák nem engedték be. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak vissza akart menni

Pénteken a második szabadedzés alatt a Getty Images F1-es sportfotósa és egy Valton Security-s biztonsági őr vitába keveredtek, a hírek szerint Mark Thomsont nem akarták visszaengedni arra a területre, ahol előzőleg dolgozhatott.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megütötte az őr a fotóst

A brit sajtós elméletileg beléphetett volna, de a sportbírók utasítására ezt a biztonsági szolgálat embere nem engedte. Ebből kerekedett vita. Thomson a twitterére kitette a képeket, és állítása szerint a biztonsági őr megütötte őt, amitől felszakadt a szája.

Posztolt is

Mark Thompson saját maga számolt be a történtekről, több fénykép is bizonyítja, hogy összetűzésbe keveredett egy férfival, némelyik képen pedig már a szája is vérzik. „A magyar biztonsági őr barátságos arca, miután felpofozott (az ajkam láthatóan felszakadt)” – írta a fotós.

A fotós posztja:

Feljelentették az őrt

Az ügyben a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség egyik magyar tagja feljelentést tett a rendőrségen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság vétségének gyanúja miatt.

Hogy történhet ilyen…

„Nem ismerem a sértett kollégát, ahogy utánanéztem, évtizedek óta a szakmában van, elismert szaktekintély, de nem is ez a lényeg, hanem az, miként történhet meg ilyesmi” – mondta Szabó Zsolt a Blikknek, aki a feljelentést tette.

Negatív kép rólunk

„Az eset részleteit sem ismerem pontosan, ám bármi is történt, számomra elfogadhatatlan, hogy egy biztonsági őr önbíráskodjon, megüssön egy embert. Az ilyen esetekkel nemcsak a Valton Security imázsát rombolják, hanem sokkal inkább Magyarországét. Amúgy sem jó mostanság a hírünk a világban, ez hozzátesz még egy kicsit a negatív képhez. Számomra elfogadhatatlan az ilyen hozzáállás, ezért tettem feljelentést a gödöllői rendőrségen, ahova Mogyoród is tartozik” – tette hozzá.

Eljárás indult

Az esettel kapcsolatban Szabóné Berki Bianka, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek azt mondta, a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság vétsége miatt indított büntetőeljárást. Az összetűzés körülményeit jelenleg is vizsgálják.

Elvárt viselkedés

A Blikk kérdésére a Hungaroring Sport Zrt. kommunikációs osztálya elmondta, pénteken este, valamint szombaton reggel is egyeztetést tartottak a magyar és a külföldi biztonsági szolgálat vezetői, a Forma-1 sajtófőnöke és a sportszakma legfontosabb emberei. Utánajártak a történteknek és megállapodtak a helyes viselkedési formákban az F1-es eseményen, amit minden érintett félnek be kell tartania. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Forma-1 – Fotó: MTI/Balogh Zoltán