A zuglói rendőrök lopáson értek tetten egy férfit, az eljárás során kiderült, hogy négy korábbi tűzeset is hozzá köthető. Sok millió forintos kárt okozott a kiégett autók tulajdonosainak.

Tetten érték

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 14. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei március 16-án este a zuglói Várna utcában tetten értek és elfogtak egy férfit, aki betörte egy parkoló autó hátsó ablakát és értékek után kezdett kutatni az utastérben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tűzesetet kötöttek hozzá

A nyomozók hamar rájöttek, hogy a 48 éves férfinek nem ez volt a legsúlyosabb ügye, a vizsgálat két hozzá köthető tűzesethez is elvezetett.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ezt az autót is az elfogott férfi gyújtotta fel

Forás: Police.hu
Forás: Police.hu

Égő papírt dobott az autóba

Aznap hajnalban a Francia úton tüzet okozott egy lakókocsiban, melynek résnyire nyitott ablakán egy égő papírdarabot dobott be. Az eset során nem sérült meg senki, de​ 3 millió forintos kár keletkezett.

2 milliós kár

A megalapozott gyanú szerint R. Sándor február 9-én éjjel Budapest 14. kerületében, az Ajtósi Dürer soron három parkoló kismotort és egy lakókocsit gyújtott fel szándékosan, amiről a tűz egy másik autóra is áterjedt – ezúttal közel 2 millió forintos kárt okozott.

Gyógyszertárat is fel akart gyújtani

A zuglói rendőrök R. Sándort gyanúsítják a február 4-én éjszaka Budapest 14. kerületében történt tűzesetekkel is, amikor a Francia úton egy autót gyújtott fel, majd egy Kerepesi úti gyógyszertárban is megpróbált tüzet okozni.

Itt a videó a gyógyszertár felgyújtásáról

Beismert mindent

Az ügyek egyesítését követően a férfit ötrendbeli rongálással és lopás vétség kísérletével gyanúsítják; kihallgatásán mindent beismert. R. Sándort őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció