Elfogták és őrizetbe vették azt a férfit, aki súlyos sérüléseket okozott egy idős asszonynak, amikor kitépte az arany nyakláncait.

Egy férfi június 3-án kora délután Budapest 9. kerületében kifigyelt egy bottal közlekedő, idős asszonyt; felhúzta a kapucniját és követte. Amikor az Imre utca és a Mátyás utca kereszteződéséhez értek a férfi megtámadta az idős asszonyt.

Nyakából kitépte arany nyakláncait, majd elfutott a helyszínről. A dulakodás közben az elkövető fellökte a sértettet, aki nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

A bűncselekmény elkövetését a térfigyelő kamera rögzítette, amely alapján a rendőrök azonosították a 30 éves, budapesti Sz. Alexet, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A rendőrök a férfit június 10-én este az M3-as autópálya, kerekharaszti pihenőhelyen fogták el egy ellenőrzéskor.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 9.kerületi Rendőrkapitányság nyomozói Sz. Alexet rablás és súlyos testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Kiemelt kép: ezt az idős nőt támadta meg – Forrás: police.hu