A kőbányai rendőrök állampolgári bejelentést követően fogták el azt a 28 éves nőt, aki, miután megütött egy ellenőrt, még a busz oldalát is megrugdosta.

A járőrök állampolgári bejelentés után, augusztus 13-án 10 óra 55 perckor 8. kerületi lakásán fogták el N. Ritát, akit a rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt keresett.

A 28 éves nő július 7-én 13 óra 55 perc körüli időben a 99-es buszon utazott, amikor a Budapesti Közlekedési Központ ellenőrei kérték a jegyét vagy a bérletét.

A nő mellkason ütötte az egyik ellenőrt, majd leugrott a buszról és még a jármű oldalát is megrugdosta, majd elszaladt.

N. Ritát a nyomozók közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a cselekmény elkövetését elismerte. A nő az eljárás során szabadlábon védekezik.

Két évvel ezelőtt írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy a Budapest és Szob között közlekedő személyvonaton a jegyellenőr egy férfi menetjegyét ellenőrizte, amelynek során az utast pótdíjfizetésre szólította fel a menetjegy érvénytelensége okán. A férfi erre nem volt hajlandó, majd az ellenőrt egy alkalommal megütötte, továbbá a Dunakeszi-Gyártelep megállóhelynél leszállva, a peronról ismét bántalmazta az ellenőrt.

Ez is érdekes: Vége a bliccelésnek, visszatérnek a jegyellenőrök a BKK járatokra

Erről is írtunk: Megvertek egy kalauzt az egyik elővárosi vonalon

Kiemelt kép: illusztráció