Gyanúsított lett az a biztonsági őr, aki két idős férfit bántalmazott a Nyugati pályaudvaron. A videó nagy felháborodást keltett az interneten.

BudaPestkörnyeke.hu elsőként beszámolt arról a videóról, amely július 18-án a Nyugati pályaudvaron vettek fel egy biztonsági őrről, aki egy idős férfit megütött, egy másikat pedig fellökött.

A MÁV elhatárolódott a történtektől, azt írták, egy külső cég látja el a társaság biztonsági szolgálatát, ezért nem az ők alkalmazottjuk a felvételen verekedő biztonsági őr.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A felvétel alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály garázdaság vétség gyanúja miatt indított nyomozást.

A nyomozók, miután megnézték a felvételt, felkutatták a két idős férfit. A felvételen szereplő biztonsági őröket pedig azonosították, majd július 20-án előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 34 éves férfit.

A nyomozás adatai szerint július 18-án reggel a két férfi szóváltásba keveredett a pályaudvaron biztonsági őrként dolgozó 34 éves J. Kálmánnal, aki először az egyik férfit arcon ütötte, aki ennek következtében a földre esett, majd a másik férfit meglökte, aki ráesett földön fekvő ismerősére.

A Budapesti Rendőr-főkapitány Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztály nyomozói a 34 éves biztonsági őrt garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, vele szemben az eljárást szabadlábon hagyása mellett folytatják.

Kiemelt kép: részlet a videóból