Szerdán tűz ütött ki egy lakásban Budapest 10. kerületében. A szomszédok betörték az ajtót, az ott lakó asszonyt holtan találták. A tettes elfogásáról készült videót a cikk végén megnézheted.

Szerdán történt az eset

Október 19-én szerdán reggel 9 óra környékén a Hős utcából érkezett egy bejelentés a rendőrségre. Miután a rendőrök gyanúsnak találták a körülményeket, Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felismerhetetlenségig összeégett az asszony

Az ott lakó asszony teste a felismerhetetlenségig összeégett. Fojtogatásra utaló nyomokat és szúrásnyomokat találtak a mellkasán.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így akarhatta a tettes eltüntetni a nyomokat

A tűz a bűncselekmény elkövetése után keletkezett. A tettes így szerette volna megnehezíteni a nyomozók munkáját. Nem járt sikerrel, a bűnügyi technikusok rögzítették a helyszínen talált nyomokat. Az életvédelmi nyomozók kihallgatták a lehetséges tanúkat és minden adatot begyűjtöttek, amit csak lehetett.

Összeállt a kép, hogy ki lehet a tettes

Az információmorzsák alapján egy férfi után indultak a nyomozók, ám nem volt otthon. Este, 20 óra környékén találták meg a Keleti pályaudvar közelében. Egy rokonánál volt az élettársával.

Nem tudtak ellenállni

Gyorsan kattant a férfi és a nő kezén a bilincs, így idejük sem volt arra, hogy ellenálljanak az intézkedésnek. A Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központba szállították őket. A feltételezett tettest, S. Ferencet még az éjszaka folyamán kihallgatták, aki nyereségvágyból követhette el szörnyű cselekedetét.

A bizonyítékok láttán beismerte, mit tett

Miután megmutatták S. Ferencnek a bizonyítékokat, belátta, hogy nincs értelme tagadnia a tettét. Beismerő vallomás tett, amelyben azt állította, ismerte a 67 éves nőt. Korábban az asszony anyagilag többször is kisegítette, S. Ferenc pedig tudta, hogy sok pénzt tart otthon az áldozata.

Benyitott és többször is megszúrta

Szó nélkül benyitott az asszonyhoz október 18-án este, majd késével többször is megszúrta. A lakásban talált pénzzel, valamint egy mobiltelefonnal hagyta el a lakást, a kést és a lakás kulcsát pedig elrejtette.

Másnap visszament eltüntetni a nyomokat

A rákövetkező nap reggelén úgy döntött, hogy élettársával eltünteti a cselekedete nyomait. A kulcs birtokában bejutottak a lakásba, majd átkutatták, hátha találnak még pénzt. Végül a berendezési tárgyakat több helyen meggyújtották, és rokonaiknál rejtőztek el.

A rendőrök megtalálták a pénz egy részét

S. Ferenc társa, M. Renáta részben beismerő vallomást tett. A nyomozók a kést, a mobiltelefont és a pénz egy részét is megtalálták. A pár jelenleg őrizetben van. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így fogták el a Hős utcai rémtett gyanúsítottjait

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Archív