Elgázolt egy embert egy Budapest felé tartó személyvonat Gárdonyban, a Vasút utcánál  közölte a Katasztrófavédelem. A szerelvény a Camping utcai kereszteződésben állt meg, forgalmi akadályt okoz.

Gázolt a vonat

Baleseti helyszínelés miatt kedden délelőtt Gárdony és Dinnyés között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Keszthelyről 8:48-kor a Déli pályaudvarra indult Balaton InterCity (IC 877) Agárdon a Camping utcai átjáróban elütött egy embert. A balesetben érintett vonat utasait átszállítják egy másik vonatra. 

400 utas van a vonaton

A  székesfehérvári hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is kiérkeztek a balesethez. A vonat mintegy négyszáz utasáért mentesítő szerelvény érkezik, a tűzoltók a biztonságos átszállásban nyújtanak segítséget.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hosszabb menetidő

A székesfehérvári vonalon akár 15-20, esetenként 20-30 perccel is meghosszabbodhat a menetidő, ami érinti a balatoni csatlakozó vonalak, valamint a Székesfehérvár–Szombathely vonal közlekedését is. 

Forgalmi változások

A fennakadás végéig Agárdon és Dinnyésen a vonatok mindkét irányban a 2. vágányon állnak meg, a G43-as vonatok rövidebb útvonalon, csak Kőbánya-Kispest és Martonvásár között közlekednek.

Bakony IC

Budapest és Székesfehérvár között a feláras vonatokat helyjegy megváltása nélkül is igénybe lehet venni, a Szombathelyről 8:42-kor a Déli pályaudvarra indult Bakony IC (907) csak Székesfehérvárig közlekedik.

Déli parti változások 

a Balatonszentgyörgyről Budapestre tartó, Siófokról 10:15-kor továbbindult Déli<-Parti InterRégió (18407) csak Székesfehérig közlekedet. A Kőbánya-Kispestről 12:27-kor Székesfehérvárra induló G43-as vonat (3534) csak Budapest-Kelenföld és Martonvásár között közlekedik.

Göcsej IC

A Déli pályaudvarról 13:00-kor Zalaegerszegre induló Göcsej IC (964) csak Székesfehérvártól közlekedik. A Székesfehérvárról 14:18-kor Kőbánya-Kispestre induló G43-as vonat (3513) csak Martonvásár és Budapest-Kelenföld között közlekedik.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció