Gázolt a vonat hétfő reggel Gárdonynál. A MÁV tájékoztatása szerint a helyszínelés ideje alatt több járat is másképp közlekedik. Szombat este két embert is elsodort a vonat Debrecennél. Az egyikük a helyszínen meghalt.

Gázolt a vonat

A Déli pályaudvarról Siófokra 4:05-kor elindult vonat 8710 elgázolt egy embert Gárdonynál. Emiatt egy vágányon várhatóan több órán keresztül, szünetel a forgalom Kápolnásnyék és Gárdony. között. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Késések

A Budapest-Székesfehérvár vonalon 15-20, esetenként 20-30 perccel hosszabb menetidőkre, kimaradó vagy rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehet számítani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Forgalmi változások

A Keszthelyről a Déli pályaudvarra 4:28-kor elindult sebesvonat (8609) Siófok és Székesfehérvár között személyvonatként (8727) közlekedik, ezért Székesfehérvártól legalább 30 perces késéssel közlekedik tovább.

Átszállítják az utasokat

A gázolásban érintett járat utasait várhatóan a Déli pályaudvarról Székesfehérvárra tartó, Kápolnásnyékről 5:46-kor továbbinduló Z30-as vonatra szállítják át Katasztrófavédelem munkatársai segítségével.

Gázolás Érd alsón

Múlt hét szerdán, Érdnél gázolt el egy embert a vonat. A Déli pályaudvarról Nagykanizsára 7:35-kor elindult Tópart InterCity (IC 842) elgázolt egy embert Érd alsónál. A helyszínelés ideje alatt- várhatóan 10-11 óráig- csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Nagytétény és Tárnok között, emiatt 10-20, esetenként 20-40 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár vonalon – írta akkor  a MÁV.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elsodorta a vonat

„Kivételesen nem a MÁV hibája, de Érd Alsó állomáson a 2-es peronon a szemem előtt csapott el egy embert a vonat ma reggel szóval azon a vonalon számítsatok nagy késésekre. Illetve itt szeretném megjegyezni, hogy mindenki nagyon-nagyon figyeljen oda, és vigyázzatok magatokra. A sín az nem futópálya és a piros csík nem viccből van ott!” – írta a gázolás után a Facebookon a baleset egyik szemtanúja.

Két embert gázolt a vonat

Szombaton két embert gázolt el egy InterCity Debrecennél. Az egyik férfi a helyszínen meghalt, a másikat életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Kiemelt kép: illusztráció