Az esztergomi vasútvonalon késésekre kell számítani kedd este, miután délután Aranyvölgynél elgázolt egy kerékpárost a vonat. Több forgalmi változás van életben a vonalon.

Gázolt a vonat

A Pilisvörösvárról 16:22-kor Rákosra elindult S76-os vonat (3213) elgázolt egy kerékpárost Aranyvölgynél. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan késő estig – egy vágányon szünetel a forgalom Solymár és Óbuda között – írja közösségi oldalán a MÁV.A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Késések várhatók

Emiatt a Budapest-Esztergom vonalon és az S76-os járatok esetében 10-20, esetenként 20-30 perccel hosszabb menetidőkre, rövidített szakaszon járó vagy kimaradó vonatokra is számítani lehet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Forgalmi változások:

  • Az S76-os vonatok csak Rákos és Óbuda között közlekednek.
  • Az utasok az esztergomi Z72-es vonatokkal tudnak utazni, amelyek megállnak Óbudán, Aranyvölgynél és Ürömnél is.
  • A gázolásban érintett vonat utasait az Aranyvölgyről 17:04-kor továbbinduló S76-os vonatra (3223) szállítják át, amely teljes útvonalán közlekedik.
  • A Rákosról Pilisvörösvárra 17:06-kor és a Pilisvörösvárról Rákosra 17:52-kor induló S76-os vonat nem közlekedik (3256, 3243).

Baleset Borsihalminál

Akár tragédiával is végződhetett volna a borsihalmi vasútállomáson az a baleset, amely a MÁV közlése szerint az idei év 27. vasúti átjárós vonatbalesete volt, miután egy autós egy 100 ezer liter robbanásveszélyes gázt szállító vonattal ütközött. Lakitelek és Kiskunfélegyháza között hétfőn.

Az autós hibázhatott

A MÁV elmondása szerint a tehervonat 3 fős személyzete nem sérült meg, munkájuk során mindent betartottak. A megengedett sebességet nem lépték túl, mindössze 30 km/h-val mentek, így kiemelve, a baleset csakis az autós hibájából történt.

Baleset Debrecenben

Múlt csütörtökön, a Nagykerekiből Debrecenbe tartó S506-os vonattal (36729) ütközött egy autó Debrecenben, a repülőtér közelében lévő, Vértesi úti andráskereszttel ellátott átjárónál. Az utasok közül senki nem sérült meg. 

Baleset Inárcsnál

Ugyanazon a napon, a Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra tartó S21-es vonattal (2959) ütközött egy autó Inárcsnál a Rákóczi úton lévő, andráskereszttel ellátott vasúti átjáróban. Az utasok közül senki nem sérült meg. A helyszínelés ideje alatt pótlóbuszok szállították az utasokat. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: