Elütöttek egy embert Nagykovácsiban, a főúton, az amerikai iskolánál. A helyszínelés idejére a főutat teljes szélességében lezárták.

Gázolás Nagykovácsiban

Csütörtök délután gázolás történt Nagykovácsiban, az amerikai iskola előtt, a buszmegállónál. A helyszínre mentő is érkezett.  A Nagykovácsi Készenléti Szolgálat tájékoztatása szerint a gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett, kritikus állapotban vitték kórházba az Országos Mentőszolgálat munkatársai. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentő a helyszínen

„Nyilván torlódni fogsz, erre készülj ha most jössz hazafelé de nem ez a fájdalom, hanem amit szegény sérültnek kell viselnie” – írja a baleset után az egyik helyi lakos a Facebookon. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nagy a torlódás

A főutat lezárták, órákig tartott a helyszínelés. A közlekedés a szervízúton halad mindkét irányban, nagy volt a torlódás a környéken. 

Autó az árokban a Nagykovácsi úton

Forrás: Facebook/Nagykovácsi Készenléti Szolgálat

Baleset a Nagykovácsi úton

Néhány nappal ezelőtt egy fehér Suzuki csúszott árokba, szintén a Nagykovácsi úton. A baleset után a sofőr elhagyta a helyszínt, a helyi készenléti szolgálat nem talált sérültet a helyszínen.

A január 15-i baleset felvétele

Forrás: Facebook/Nagykovácsi Készenléti Szolgálat

Még egy baleset aznap

Szintén január 15-én reggel, egy személygépkocsi korlátnak ütközött a Nagykovácsi úton a rácski kanyarban. A helyszínt a Nagykovácsi Készenléti Szolgálat biztosította, a járművet áramtalanítottunk, a sofőrt megvizsgálták. 

Petíciót indítottak

A napokban Nagykovácsiban egy petíciót indítottak a helyiek, zebrát szeretnének a Nagykovácsi út egyik pontjára, a Teleki–Tisza-kastély elé. Azt írják, a település legforgalmasabb csomópontja a Kossuth Lajos és az Ady Endre utcák találkozása, ezen kívül itt buszmegállók is vannak, folyamatosan sok a gyalogosan átkelő ember. 

Óriási a forgalom

„A lakosság számának folyamatos növekedésével Nagykovácsi főutcájának forgalma olyan mértékben megnőtt, hogy a reggeli órákban illetve délután 4-7 óra között rengeteg idő és veszélyes tett átjutni az út túloldalára. A petíció aláírásával szeretnénk kifejezni határozott kérésünket Nagykovácsi Képviselőtestülete felé, hogy minél hamarabb tűzzék napirendre a gyalogátkelőhely soron kívüli megvalósítását” – írják a petíció indítói. 

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gázolás után: Forrás: Facebook/Nagykovácsi (köszönjük a fotó készítőjének, hogy segíti a tájékoztatást)