Közúti ellenőrzés közben sodort el egy autós egy rendőrnőt Vácon. A baleset kedd hajnalban történt. A sérültet mentő vitte kórházba.

Elgázoltak egy rendőrnőt

Baleset ért egy rendőrnőt közúti ellenőrzés során, Vác belterületén. A zsaru ugyanis éppen a finn módszeres ellenőrzést végzett. finn módszeres ellenőrzés, pontosan azt jelenti, hogy az ellenőrzés  során a közúti közlekedésben gépjárművel résztvevőket az adott szakaszon szinte egytől egyig csupán alkoholszondás ellenőrzés alá vonják ittas vezetők kiszűrésére. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kollégája megkönnyezte

Ekkor gázolta el őt az egyik érkező autós. „Mi már csak a tumultusra érkeztünk, a kocsisor feltorlódott és több rendőrautó is a helyszínen volt. Akkor tudtuk meg, hogy egy férfi elütött egy rendőrnőt, azt hallottuk, hogy az egyik kollégája meg is könnyezte, nagyon aggódtak érte. Nagyon reméltük mi is, hogy nem esett komoly baja” – mondta a Borsnak az egyik szemtanú.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mentő vitte kórházba

A rendőrnő fejsérülést szenvedett, ami vérzett is, a helyszínről pedig végül aztán mentő vitte kórházba.  A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a baleset tényét. A gázolás kedden, hajnali háromnegyed hat körül történt.

57 éves férfi gázolt

„Vác lakott területén, a 2-es főúton, Katalinpuszta irányából Dunakeszi felé közlekedett személygépkocsijával egy 57 éves helybéli férfi” – mondta a lapnak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Szabóné Berki Bianka. 

Elsodorta az autó

„A főút 37-es kilométerszelvényében egy előtte haladó autóbusz mögül balra húzódott és próbálta kikerülni, amikor járműve elejével elsodorta a terelővonalon intézkedő rendőrnőt. A kolléganő könnyű sérülést szenvedett, a mentők kórházba vitték”.

Nem volt ittas

Az 57 éves férfi ellen eljárás indult, azonban az is kiderült, hogy ő maga nem volt ittas: „A sofőr ellen a közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt szabálysértési eljárás indult, ittasság gyanúja nem merült fel”.

Kiakadtak a rendőrök

A Zsaruellátó Facebook oldalán nagyon sokan szorítanak és mielőbbi gyógyulást kívánnak a rendőrnőnek. Az egyik zsaru ezt írja: „Kíváncsi lennék, hogy aki elrendelte ebben az időjárásba és látási viszonyok között ezt a statisztika hajtását növelni igyekvő közlekedési ellenőrzést, na az ilyenkor hol van a felelősségre vonás során?! Sehol!”

Félnek a vezetők

Majd így folytatja a bejegyzést: „Mert ilyenkor nincs ennek felelőse vagy az lesz, akire le tudják passzolni! Vicc az, ami történik a magyar rendőri vezetés fejébe! Kapaszkodó remegő székekbe ülő szakmaiatlan és embertelen közép és felső vezetők soraiban! Lefele taposnak felfelé meg nyalnak és közben [email protected]!”

Nem lehet ellent mondani?

„És véletlenül valami vezető felfelé, olyan nem megengedett információt mer mondani, ami ellentmond az oda fent kitalált baromságoknak, azt gyorsan eltávolítják a helyéről! De lényeg az év végi statisztika meg legyen és büszkén mutogatják fölfelé” – zárja sorait a feldühödött rendőr.

Idén több hasonló baleset történt

Nem ez az első eset, a közelmúltban is elgázoltak egy zsarut: egy Volkswagen sofőrje júliusban Nagyharsányban ütötte el azt a két rendőrt, akik le akarták inteni őt. Mindkét zsaru túlélte az esetet, de egyiküknek a lábszára tört el, míg másiknak a feje sérült meg. Szeptemberben a 22-es főúton, Rétságnál ütött el egy 29 éves férfi egy forgalomirányító rendőrt, aki szintén megsérült. Egyik esetben sem merült fel ittasság gyanúja.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció