Állatkínzás miatt állít bíróság elé a Nagykőrösi Járási Ügyészség egy házaspárt, mert borzalmas körülmények között tartották az állataikat.

Tanyán gazdálkodtak

A házaspár mindkét tagja őstermelő és Nagykőrös környéki tanyájukon gazdálkodtak. A tanyán nagyszámú állatot, így egy szamarat, több lovat, tizenöt szarvasmarhát, több sertést és tizennégy kutyát is tartottak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Alig adtak enni a kutyáknak

Az elkövetők azonban nem biztosították a megfelelő körülményeket az állattartáshoz. A kutyákat rövid láncon, a nap és eső ellen védő tető, valamint elegendő táplálék és ivóvíz nélkül tartották.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Lesoványodott kutya a tanyán

Forrás: ugyeszseg.hu

Elhullott állatokat ettek

Több kutya táplálékaként a tanyán szarvasmarha borjak elhullott teteme szolgált. A kutyák egy része veszélyesen lesoványodott.

Trágyában éltek a haszonállatok

A szarvasmarhák és a sertések karámját nem takarították, így az állatoknak trágyában kellett állniuk, illetve feküdniük, ezáltal különböző fertőzések, betegségek veszélyének tették ki őket.

Ilyen körülmények közt találtak rá a szarvasmarhákra

Forrás: ugyeszseg.hu

Állattetemek hevertek a földön

A tanyán legalább három szarvasmarha el is pusztult, amelyek tetemét nem szállították el, azok a tanyán hevertek, részben eledelül szolgálva más állatoknak.

Elkobozták az állatokat

A tanyán található szamár a gondozás hiánya miatt erősen szennyezett szőrzettel rendelkezett és lesoványodott. A hatóságok kilenc kutyát koboztak el tőlük a tizennégyből.

Állatkínzásnak minősül

A házaspár állattartói magatartása szenvedést okozott az állatoknak és alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodásukat, illetve pusztulásukat okozza.

Felfüggesztett börtönt kér az ügyészség

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője közleményében azt írta, hogy büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett börtönt kértek a párra, azzal, hogy rendeljenek ki melléjük pártfogót, aki ellenőrzi, hogy megfelelően betartják-e az állattartás szabályait. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a nagykőrősi tanyán készült felvétel – Forrás: ugyeszseg.hu