75 éves korában elhunyt Maros Gábor. A legendás művészt néhány hete kórházban ápolták, ott vesztette életét.

Orvosi felügyelet alatt

A színművész-operaénekes jó ideje gyengélkedett, szeptemberen került kórházba, 75. születésnapját is orvosi felügyelet alatt töltötte.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sztrókot kapott tavaly

Maros Gábor tavaly nyáron kórházba került. Elmondása szerint nem mozgott a bal oldala, „nem működött a keze és a lába” és beszélni sem tudott.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felépült

A kórházi kezelésnek köszönhetően felépült, nem maradt vissza semmilyen tünet. A járás és a beszéd sem okozott neki gondot.

Magánélete is rendeződött

A művész korábban arról is nyilatkozott, hogy feleségével, Marikával kibékültek, így a magánélete is rendeződött

Vakrandin ismerkedtek meg

Maros Gábor 2013-ban egy vakrandin ismerkedett meg szerelmével. 2018-ban házasodtak össze. Anyagi gondokkal küzdöttek, mivel a színész nyugdíja olyan alacsony volt, hogy alig jöttek ki belőle.

1971-ben diplomázott

Az elhunyt művész 1971-ben kapott színészi diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Karrierje a fővárosi Operettszínházban indult.

Több helyen játszott

Később a József Attila Színházban, a Magyar Állami Operaházban, valamint a kecskeméti és a debreceni teátrumban is játszott.

Hollandiában is szerepelt

Később éveken át az amszterdami Concertgebouw-ban szerepelt, majd a Soproni Petőfi Színház, a Vidám Színpad tagja és a Sziget Színház színésze volt.

Sokoldalú művész volt

Sokoldalú művészként a prózai szerepek és a zenés műfajok sem jelentettek neki gondot.  Musicalek, operettek és operák tenor szereiben is láthatták a nézők, de sokan szinkronszerepei miatt is emlékezhetünk rá.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Maros Gábor. Fotó: Wikipedia