Egy olasz klubban találták meg január 1-jén, hajnalban Homonnay Gergely holttestét. Az ismert író, korábban a Story és a Best újságírója halálának ügyében nyomoz az olasz rendőrség. A újságíró az utóbbi években Rómában élt, a Demokratikus Koalíció aktivistája volt.

Meghalt Homonnay Gergely

Szombat hajnalban holtan találták egy olaszországi klubban Homonnay Gergely írót, közéleti aktivistát – írja a Corrierra della Serra híre alapján a Telex.

Nem tudták újraéleszteni

Az 46 éves író holttestét a Rómában található Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában találták meg. Halálát a szív és a keringés leállása okozta. Megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kábítószert találtak a helyszínen

Bűncselekményre utaló nyom nem merült fel, de a rendőrség a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt eljárást folytat.

A klub tulajdonosa is rosszul lett

Az olasz lap azt írja, hogy Homonnay máshol ünnepelte a szilvesztert, és hajnali 5 órakor ment a klubba. Tanúk elmondása szerint a fürdőben szombat délelőtt a klub tulajdonosa is rosszul lett, arra panaszkodott, hogy nem kap levegőt.

A Story újságírója volt

Homonnay Gergely a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán angol-német szakon végzett, majd Pécsett és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott jogi tanulmányokat. Dolgozott fordítóként, egy fotóügynökségnél, tanított gimnáziumban, majd újságíróként dolgozott, volt a Best, a Story munkatársa, de írásai jelentek meg a Nők Lapja Psziché lapban, a wmn.hu-n és a szeretlekmagyarorszag.hu-n – írja róla a Wikipédia.

Macskája nevében írogatott

Tizenöt évvel ezelőtt kezdett el blogolni, neve a gonzalo és a dagadtanoverem című blogokról vált ismertté. Könyvei, a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony egyaránt „macskaperspektívából” mutatják be a gazda viszonyát kisállatához, illetve a politikai életet.

A DK aktivistája volt

Homonnay Gergely a Demokratikus Koalíció aktivistájaként a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be a politikába, az áprilisi tüntetések egyik főszervezője volt. 2021 szeptemberében Novák Katalinra tett becsületsértő kijelentése miatt jogerősen elitélték, egy év próbaidőre bocsátották és a perköltségek megfizetésére kötelezték.

Kiállt a melegek jogaiért

Az utóbbi időben Rómában élt, nyíltan vállalta másságát. Rendszeresen felszólalt a melegek jogaiért is. Több ellenzéki tüntetés aktív szervezője volt. Az ellenzéki előválasztáson Dobrev Klára mellett kampányolt, nem titkoltan a Gyurcsány házaspár rajongója volt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Homonnay Gergely – Forrás: Facebook