Több hónapos előkészítés és gyártási időszak után április 19-én 19:50-től elérhető lesz az Ezerarcú Sződliget első epizódja a Sződligetiek.hu online felületén. A fiatal filmes csapat munkájáról folyamatosan beszámolunk itt a budapestkörnyéke.hu hírportálon. Örömmel szólunk, hogy végre megnézhető lesz a csapat alkotása.

Két hónapon keresztül, hetente jönnek az új részek

A 8 héten át, minden pénteken érkező epizódokat teljesen ingyenesen lehet majd elérni, regisztráció sem lesz szükséges – írta a filmet készítő produkciós csapat a szerkesztőségünknek. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Elismert megszólalók

Az Ezerarcú Sződliget epizódjaiban számos a helyi közéletben ismert, elismert személy megszólal: a teljesség igénye nélkül nyilatkozott Volentics Gyula helytörténeti kutató; Mihalik Bernadett, a Mesélj nekem Sződligetről! című kiadvány társszerzője; Horváth Tibor madarász, természetvédő; Szemer István és Zsuzsa, a Korsók Háza alapítói; Puskás István mozdonyvezető; Somogyi István, a Sződligeti Sporthorgász Egyesület titkára és például Molnár Blanka, a Sződligeti Parkszínpad csapatának tagja. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Látványos felvételek

Az interjúk mellett drónképek, szuperközeli felvételek, archív anyagok és még szuperlassított képek is megjelennek az epizódokban, hogy ezek által is élvezetesebb és befogadhatóbb legyen a részek tartalma. Az epizódokat a szodligetiek.hu oldalon lehet elérni.

A film epizódjainak megjelenési dátumai és időpontjai:

  • 2024. április 19. 19:50
  • 2024. április 26. 20:00
  • 2024. május 3. 20:00
  • 2024. május 10. 20:00
  • 2024. május 17. 20:00
  • 2024. május 24. 20:00
  • 2024. május 31. 20:00
  • 2024. június 7. 21:00

Dolgozik a stáb

Ikonikus épület

Az első két forgatási nap során a filmesek Sződliget egyik ikonikus épülete, a római katolikus templom belsejében forgattak, ahol több interjú is rögzítésre került. A második nap már jóval rendhagyóbb körülmények között, egy hatalmas stúdióteremben zajlott, ahol szinte teljes sötétségben, különleges eszközökkel rögzítették a filmsorozat főcímének képi anyagait. Kérdésünkre a film operatőre, Polcz Péter elmondta: „Az úgynevezett probe-lencse használata olyan felvételek megalkotását teszi lehetővé, amelyek egészen rendkívüli összhatást eredményeznek majd.”

Elődök értékei

A forgatási folyamat megkezdéséről a rendezőt, Ókovács Benedeket is kérdeztük, aki kiemelte, hogy a film dedikált célja megmutatni, hogy minden egyes településen van mire büszkének lennünk és hogy mindenhol felfedezhetjük a múlt, az elődök értékeit, csak keresni kell azt. „A film erre egy modernebb és talán ezért most megfelelőbb eszköz, de mindenkit arra buzdítunk, hogy akár személyes kutakodással, beszélgetésekkel, de kicsit kapargassa meg a felszínt, mert érdemes feltárni otthonunk történetét.”

Összefogás, kitartás, alázat

Arra a kérdésre, hogy Sződligeten kívül is érdemes lehet-e figyelemmel követni a filmet, a rendező igennel felelt. Elsősorban sződligetieknek készítik a filmet, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes bárkinek, hiszen olyan egyetemes értékeket akarnak a fiatal filmesek megmutatni, mint az összefogás, a kitartás és az alázat, ezek pedig mindenkinek értéket jelentenek. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Forgat a stáb