Csütörtökön 13 órakor zárt körben, katonai tiszteletadás mellett helyezik végső nyugalomra Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot a mátészalkai köztemetőben. A BRFK 11. Kerületi Rendőrkapitányságának 29 éves körzeti megbízottja két héttel ezelőtt Újbudán, szolgálatteljesítés közben vesztette életét.

Zárt körben búcsúztatják

A gyászoló család kifejezett kérése volt, hogy szerettüket zárt körben, családja, barátai és a rendőrök nagy családja közt, médiaérdeklődés és sajtójelenlét nélkül helyezhessék végső nyugalomra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiváló rendőr volt

Baumann Péter kilenc és fél éve szerelt fel, tavalyi teljesítményét kiválóra értékelték, halála rengeteg embert megérintett. Sokan fejezték ki részvétüket január 13-án Újbudán, a 11. Kerületi Rendőrkapitányságon, ahol az egy nappal korábban késes támadásban elhunyt fiatal rendőrre bajtársai és parancsnokai gyertyagyújtással emlékeztek és tisztelegtek emléke előtt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Elindultunk…”

„Elindultunk, hogy végső búcsút vegyünk Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagytól. Kollégáink, a főváros minden kerületből útra keltek, hogy elbúcsúzzanak, hogy tisztelegjenek hős rendőrünk előtt. A temetésen minden budapesti rendőr – akinek szolgálati feladata engedte – részt vesz. Összetartunk, összetartozunk!” – írta Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Videó a szomorú indulásról

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100079994174246%2Fvideos%2F911320543331330%2F&show_text=false&width=560&t=0

Lezárások Mátészalkán

Mátészalkán a temetés miatt forgalmirend-változásokat léptettek életbe 11 és 15 óra között. Lezárták a 471. sz. főutat (Meggyesi út) a Zöldfa úti körforgalomtól az Ipari úti kereszteződésig. A temetésre érkező, végtisztességet leróni kívánó lakosság parkolása csak az Arad utcán, valamint a Tóth Árpád utcán lehetséges – tájékoztatta a helyi önkormányzat a nyilvánosságot.

Intézkedés közben késelték meg

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Baumann Péter január 12-én hunyt el Újbudán, miután intézkedés közben Sz. Szilárd megtámadta és késsel megsebesítette. A 29 éves rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás után életét vesztette. 

Három rendőrt sebesített meg

A rendőrséget azután értesítették, hogy Sz. Szilárd január 12-én este késsel akart betörni szomszédjához, egy idős asszonyhoz. A gyanúsítottat, miután három rendőrt is megsebesített, a járőrök lábon lőtték. A fegyverhasználat az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint szakszerű és jogszerű volt.

Beismerte tettét

Sz. Szilárdot január 15-én tartóztatta le a bíróság harminc napra. A férfi beismerő vallomást tett, ha a bíróság bűnösnek találja, akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik. Az elkövetőt elmeállapota miatt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

Korábban is meggyűlt már a baja a hatóságokkal

Sz. Szilárd a gyilkosság előtti napokban Szolnokon került szóváltásba a 86. Szolnok Helikopter Bázisánál a fegyveres biztonsági őrrel, írta meg a Blikk. Át akart mászni a kerítésen, ám az őrség megakadályozta és rendőr hívtak hozzá. Akkor drog hatása alatt volt, nem tudott magáról.

Hősi halottá nyilvánították

Pintér Sándor belügyminiszter Baumann Pétert hősi halottá nyilvánította. A 29 éves rendőrt, aki hamarosan egybekelt volna párjával, posztumusz főhadnaggyá léptették elő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: mécsesek Baumann Péter fotója mellett. Fotó: Facebook.