Egy igazi emberi gesztust örökített meg egy fedélzeti kamera a napokban Budapesten. Egy kesztyű nélküli motoros futár próbált életet lehelni az ujjaiba a hidegben, és a mellette álló kamionos, miután észrevette, mi a helyzet, egy pár kesztyűt adott neki. Szívmelengető videó!

Emberi gesztus

Végre megvan a bizonyíték arról, hogy nemcsak ideges dudálások és agresszív beszólások jellemzik a budapesti forgalmat, hanem remek emberi gesztusok is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kesztyű az ételfutárnak

A Budapesti Autósok Youtube-csatorna osztott meg egy videót arról, hogy egy kamionos kesztyűt nyújt ki a mellette várakozó, fázós kezű ételfutárnak.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Röpködtek a mínuszok

A leírás szerint az óesztendő egyik leghidegebb napján történt meg a szívmelengető eset, mínusz 3 fok volt, és a jelenet a Könyves Kálmán körúton zajlott, a Gyáli útnál.

Fázott a motoros

A felvételen látszik, ahogy kesztyű nélküli ujjaiba próbál életet lehelni a hidegben, amit a mellette álló kamionos is észrevesz. Amikor pedig a zöldnél elindulnának, a kamionos letekeri az ablakot, és egy pár kesztyűt ad ki a futárnak, aki örömmel át is veszi azt.

Íme, az év egyik legszívmelengetőbb videója

Forrás: BpiAutosok.hu

Ez is remek teljesítmény

Nem csak a kamionos érdemel fődíjat teljesítményéért, hanem a budapesti Advent Bazilika rendezvény is, amely rekordot döntve, minden idők legtöbb szavazatával végzett az első helyen az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazáson.

21 nagyváros volt versenyben

A European Best Destination utazási portál versenyén 21 európai nagyváros – többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága – ünnepi rendezvényei előtt a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak – olvasható a szervezők közleményében. 

Tripláztak

A Szent István téri adventi rendezvény ezzel triplázott: 2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett, és ezzel a karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte.

Csaknem 375 ezren szavaztak

Idén rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás, 179 ország utazója 374 ezer 803 szavazatot adott le kedvencére. Az Advent Bazilikát 51 ezer 253 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az európai mezőny első helyére. A triplázás korábban eddig csak Zágráb és Strasbourg vásárainak sikerült.

Bárki szavazhatott

A szavazás online zajlott, bárki voksolhatott, egészen december 8-ig. A budapesti vásár 2019 és 2021 után már harmadszorra végzett az élen. Olyanokat utasított maga mögé, mint a bécsi, a bázeli, a prágai és a brüsszeli karácsonyi vásár. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció