Kis híján tragikus véget ért 2018-ban egy fiatal válogatott sportoló élete. Fülöp Péter súlyos csónakbalesetet szenvedett, kómába került és nyaktól lefelé megbénult. Orvosai nem kecsegtették gyógyulással, azonban őt ez nem érdekelte: öt évvel a sérülése után ma már stabilan képes mankóival járni.

Szerencsétlen fejesugrás

A korábbi utánpótlás válogatott röplabdázó Fülöp Péternek egy szerencsétlen fejesugrás után sérültek meg a csigolyái úgy, hogy szinte teljesen lebénult. A 2018 augusztusában bekövetkezett balesete profi sportkarrierjének véget vetett, pedig már a felnőtt csapatban kapuján kopogtatott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kómába került

A fiatalember a Tiszába akart fejest ugrani a csónakból, azonban egy sekély partszakaszra zuhant és súlyosan megsérült. A balesete után meg is műtötték, ezután pedig kómába is került, azonban sosem adta fel a küzdelmet a felépüléséért.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem adja fel

Peti anyukája, Gajdos Tímea azt mondta: fia napról napra egyre jobban fejlődik, és még szabadidejében is teljesíti a gyógytornán vett gyakorlatok feladatait.

Rácáfolt az orvosokra

A baleset után azt mondták neki az orvosok, hogy soha nem fog tudni járni, mert sérülése annyira súlyos. Nyaktól lefelé négy végtagi bénult volt. Erre rácáfolt Peti és ott tart, hogy két mankóval mégis csak jár.

Eljöhet az ő ideje

„Azt mondta a gyógytornász, hogy szépen halad, és látjuk, hogy folyamatosan fejlődik, még mindig. Eljöhet az idő, amikor segítség nélkül is sétálni fog” – mondta a Borsnak a az édesanya.

Igazán tehetséges volt

Peti néhány évvel ezelőtt korosztálya egyik legtehetségesebb játékosa volt, az U20-as strandröplabda-bajnokságon például aranyérmet szerzett és utolsó éveiben végig korosztályos válogatott röplabdázó volt egészen a balesetéig.

Hobbiszinten még röplabdázna

Édesanyja elárulta, hogy nem vágyik már versenysportra a fia, azonban nagyon szívesen játszana még hobbiszinten röplabdát a felépülése után. Most azonban a következő lépés még a törzserősítés.

Erősíteni az izmokat

„A törzsstabilitásának javítása folyik most. Erre azért van szükség, mert a baleset után minden izma elgyengült. Ezért a rehabilitáció során szépen lassan elkezdték a kezeit és a lábait erősíteni, és most következik a törzsizmok edzése. Ez a feltétele annak, hogy elhagyhassa majd idővel a mankókat” – mondta az anyuka.

Sütivásárral segítenek

Április 28-én egy Sütivásárt tartanak a fiú rehabiitációs költségeinek megsegítésére a szolnoki STOP Burgers Bakery & Caféban. Az esemény lényege az, hogy magánszemélyek házilag gyártott édességeket készítenek, és azokat fogják árulni a vásáron. Aki pedig ezekből a finomságokból vásárol, az segíti Fülöp Petit abban, hogy egyszer egy még teljesebb életet tudjon élni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép. Fülöp Péter korosztálya egyik legtehetségesebb strandröplabdázója volt. Fotó: MRSZ