A Ford Transit sofőrje azt állítja, hogy hirtelen bevágott elé egy autó Pesterzsébeten a Helsinki úton, ezért kellett elkapnia a kormányt és ezért döntötte ki a villanyoszlopot.

Bevágott elé egy autó

Egy Ford Transit platós kisteherautó haladt a városból kifelé Pesterzsébeten, a Helsinki úton kedden. A csepeli átjáró utáni szakaszon, a külső sávban közlekedett, már elhagyta a lehajtó jelzőlámpás kereszteződését is, amikor az egyedül utazó, középkorú sofőr elmondása szerint bevágott elé egy autó. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Műszaki mentők a helyszínen

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elkapta a kormányt

Ekkor reflexből, hirtelen elkapta jobbra a kormányt, amitől azonban a tehergépkocsi nekihajtott a járdaszegélynek, felugratott a füves területre, amely elválasztja az úttestet a HÉV pályától, végül nagy erővel nekirohant egy fém villanyoszlopnak és kidöntötte azt.

Mentők is kiérkeztek

Kidőlt a villanyoszlop

Szerencsére az oszlop nem az útra, hanem előrefelé, egy kisebb fa mellé dőlt, így más jármű nem károsodott a baleset során.

Teljesen kifordult az oszlop a földből

Kirobbant a légzsák

A sofőr saját erejéből el tudta hagyni a roncsot, viszont a kirobbanó légzsáktól az orrán megsérült, őt a mentőszolgálat helyszíni ellátás után, további vizsgálatokra kórházba szállította.

Lezárták a sávot

A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisteherautót, a rendőrség pedig a kifelé vezető külső sávot lezárta a helyszínelés idejére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/Gombkötő Krisztián