Elképesztő látvány fogadta a temetőbe érkezőket Dunaszentbenedeken: egy nagy értékű Audi ugyanis a kerítés romjai mellett, megrongált sírok között feküdt az oldalára borulva. A sofőr azonban sehol nem volt és rendszámot sem találtak a kocsin. 

Nem tudta bevenni a kanyart

Egy autós valószínűleg még az éjszaka folyamán Benedekről Kalocsa felé haladva nem tudta bevenni az enyhe uszódi kanyart, átsodródott a bal oldalra, letarolta a temető kerítését, egy sírkő megdobta, megpördülve az oldalán állt meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Alaposan összetörte

A baleset következtében alaposan összetört az Audi, a sofőrnek sem lehetett könnyű kikászálódni a roncsból, hiszen a vezető oldali ajtókat nem lehetett kinyitni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Leszerelte a rendszámtáblákat

A sofőr vélhetően nem vette figyelembe az esős időjárás miatt megromlott útviszonyokat, annyi lélekjelenléte viszont még volt, hogy leszerelje az autójáról a rendszámtáblákat. Ennek ellenére nem jelent majd akadályt az autó beazonosítása.

Nem nehéz az azonosítás

Ehhez az alvázszám is elegendő, ám mivel az autót és annak sofőrjét látásból ismerik a környékbeliek, lehet, hogy erre sem lesz szükség. A jármű középkorú tulajdonosa valószínűleg számtalanszor megtehette már ezt az utat, hiszen úgy tudják, géderlaki lakos, vagy legalábbis a családja ott él.

A helyiek nem értik

„Nem tudjuk, miért ment el a helyszínről, ha semmi vaj nincs a füle mögött, és miért vitte el a rendszámot, amikor a matricán az ablakon ott maradt, meg hát alvázszám is van még ott. Szóval lehetséges, hogy az a rendszám már egy ideje nem volt a kocsin. Nem lett volna értelme levenni, hiszen úgyis megtalálják” – mondta egy helyi lakos a Borsnak.

Banális okok

A helyi lap, a Benedeki Hírportál úgy tudja, hogy a baleset banális okok miatt történhetett: a kocsi ugyanis bal hátsó defektet kapott, ezért veszthette el az irányítást a sofőr az autó felett, és ezért sodródott ki, majd dőlt el. Az oldal képet is közölt a nem mindennapi balesetről.

Hamar rájött a rendőrség

„Lehet, hogy baleset volt, ezt kideríteni a rendőrök dolga. De azt még mindig nem érti senki, miért hagyta ott a kocsit. Úgy hallottuk, hogy a rendőrség hamar rá is jött, hogy ki a tulaj” – tette hozzá egy helyi lakó.

„Igazi agytröszt lehetett”

„Igazi agytröszt lehetett, kb. még millióféleképpen lehet azonosítani az autót. Elég lett volna, ha csak simán elsétál és 48 óra múlva besétál józanul és csak annyit kellett volna mondani, hogy megijedt, igazi balek” – írta egy kommentelő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció