Hiába jelezte a védőnő a Gyermekjóléti Szolgálatnak, hogy egy 16 hónapos kislány víz, villany és fűtés nélküli házban él, mégsem emelték ki a gyereket pilisi otthonából. Végül rendőrök segítettek. A gyerek anyját lopáson kapták a helyi üzletben, ezután mentek ki hozzájuk a rendőrök. Ők fürdették meg a kislányt, és adtak neki meleg ruhát. Most csecsemőotthonba került.

Lopott a boltból

A fiatal nőt a monori zsaruk fogták el még december 31-én, amikor a faluban a babakocsiba rejtve lopott élelmiszereket egy boltból. Mint kiderült, nem először próbálkozott. 16 hónapos kislányával volt, és mint kiderült, a rendőröknek nem csak a lopás, hanem a gyermek miatt is intézkedniük kellett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elhanyagolt kisgyermek

„Az elhanyagolt, mosdatlan csöppség se pelenkát, se tiszta ruhát nem viselt, de a zsinegre kötött cumija is nagyon ijesztő volt. Kollégáim az anya otthonához kanyarodtak, ahol még keservesebb körülményeket és áldatlanabb állapotokat tapasztaltak” – mondta Gulyás Piroska, a Monori Rendőrkapitányság vizsgálója.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szörnyű körülmények közt éltek

A házban, ahol a nő és kisbabával élt, nem volt se víz, se villany, a kicsi ellátásához még az alapvető felszerelések is hiányoztak. A kislány elhanyagoltságát látva a rendőrök azonnal intézkedtek, hogy jobb helyre kerüljön a gyermek. Az egész kapitányság megmozdult, vitték, ami épp eszükbe jutott: gyűltek a ruhák, az ennivaló, takaró, cumi, babahordozó, később egy orvossal is megvizsgáltatták.

A rendőrnő és a kis Mirella

Forrás: Facebook/PVMRFK

Segítettek a rendőrök

A gyermekmegőrzővé átalakult rendőrségi objektumban nagy volt a sürgés-forgás, megfürdették, tiszta ruhába öltöztették, megetették a kislányt. „Eleinte nagyon meg volt ijedve szegény, fázott és vigasztalhatatlanul sírt, de a fürdetése után a meleg ruhákban már sokkal jobban érezte magát. Édesanyaként megrendített, de abban a helyzetben nem a személyes érzelmeimre, hanem a leggyorsabb problémamegoldásra koncentráltam. Nagyon látszott a picin a hála”  – mondta a rendőrnő.

Csecsemőotthonba került

A kiadós alvás után a pici lány gyermekvédőkhöz, csecsemőotthonba került, az anya ellen kiskorú veszélyeztetése és üzletszerű lopás miatt indult eljárás. A nő nem ellenkezett, megértette és tudomásul vette, hogy a kislányának sokkal jobb élete lesz így, hiszen teher volt számára az ellátása.

Lopásból élt

A rendőröknek bevallotta, hogy lopásokkal tartotta fenn magát. Elmondása szerint néha a kútról hozott vizet és azzal fürdette lavórban a gyereket. „Az előző lakókhoz folyamatosan járt a családsegítő, de hozzájuk egyszer sem jött ki senki” – mondta az egyik szomszéd.

Öt gyermeke van

A szomszédok elmondása szerint a nő pár hónappal ezelőtt Borsodból költözött Pilisre. Főleg lopásokból élt, sokszor még vizet is a szomszédoktól kért. A pici kislányon kívül még négy gyermeke van, de őket nem ő neveli. Nemrég ismerkedett meg jelenlegi párjával, aki többsör megverte az édesanyát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ebben a házban élt a nő és a gyermeke – Forrás: Facebook/PVMRFK