Nem mindennapi esetnek volt szemtanúja a napokban egy férfi, aki a Szentendrei Duna-ág partján végignézte, ahogy egy másik horgász kifogott egy körülbelül 80-100 kilogramm körüli, már élettelen dámszarvasbikát. A szakemberek szerint ilyen eset szökőévente fordul elő. A közelmúltban a főváros 18. kerületében vettek videóra egy ijedten szaladgáló dámszarvast.

100 kilós dámszarvasbikát fogtak

Nem mindennapi esetnek volt szemtanúja a napokban egy férfi, aki a Szentendrei Duna-ág partján végignézte, ahogy egy másik horgász kifogott egy körülbelül 80-100 kilogramm körüli, már élettelen dámszarvas bikát. A tetem a Szentendrei Duna-ág egyik olyan, enyhén kiöblösödő részén akadt bele az egyik horgász zsinórjába, ahol a sodrás egészen lelassul. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nehéz eset

Ettől függetlenül, minden bizonnyal az erős felszerelésre igen nagy szükség volt a partra vontatáshoz, illetve, az utolsó métereken már a botot letéve, kézzel húzta be a kint lévő zsinórt a férfi. 

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Külsérelmi nyom nélkül

„Egész friss elhullás lehetett, mert a bomlásnak semmi jele nem volt rajta észlelhető, gyakorlatilag még szaga sem volt. Semmi külsérelmi nyomot nem lehetett rajta látni, ami lövés okozta sebzésre, gázolásra, barcogásban való küzdelem során vetélytárs általi szúrásra, vagy kutya esetleg aranysakál harapására utalt volna” – fogalmazott a szemtanú.

Szökőévente fordul elő

A szakemberek szerint szökőévente egyszer fordul elő, hogy ilyen nagyobb testű vad-, esetleg háziállat egyede vízbe veszik, vagy a már kimúlt állat vízbe kerül. „Láttam már felpuffadt kecsketetemet lebegni az Északi-összekötő híd alatt a budai oldalon, ami a későbbiekben jó eséllyel végigcsorgott az egész fővároson” – számolt be egy korábbi esetről a pecaverzum.hu oldalnak, ahol fotókat is közzétettek az esetről.

Vágtázó dámszarvas

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Budapesten, a 18. kerületben, az Üllői úton vágtatott egy sokkos dámszarvas. A Speciális Állatmentő Egység ezt írta a Facebook oldalán: Kiszálltunk a helyszínre, hogy besegítsünk a rendőrségnek. Időközben megérkeztek a vadőrök, vadászok és az állatkert ügyeletes állatorvosa is. 

Nem tudták elfogni

„Sajnos egy szerencsétlen mozdulat során a szarvas megugrott és ismét vágtatni kezdett az Üllői út felé. A mentőautónkkal és a szirénázó rendőrautókkal sikerült beterelni egy kisebb erdőbe. Számításaink szerint, ha elcsendesedik a forgalom, éjjel megindul az erdő felé ahonnan betévedt a városba.”

Veszélyes szakasz

„Az érintett szakaszon (repülőtérre vezető gyorsforgalmi út, mellette lévő vasúti pálya) különös körültekintéssel vezessetek a következő 1-2 napban.” Azt kérik, hogy amennyiben valaki látja a szarvast, keresse az egységüket.

Talán nem okoz balesetet

Nem mindennapos, hogy ilyen szinten bemerészkednek az állatok a városba, de sajnos egyre gyakrabban előforduló jelenség – írta egy kommentelő. Egy másik azt írta, hogy „szegény sajnos nem a jó irányba fut, hacsak nem a Szarvas Csárda tér felé igyekszik”. Van, aki pedig abban bízik, hogy nem okoz balesetet és sikerül visszakerülnie a természetbe. A videót itt lehet megnézni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: dámszarvas, idegen környezetben.