Egy korábbi konfliktus miatt a nyílt utcán támadt rá egy tízéves fiúra egy 38 esztendős férfi, aki a gyermeke védelmére kelő apát egy késsel kétszer megszúrta.

Az utcán szemelte ki áldozatát

A felkavaró eset 2021 áprilisában történt Budapest 18. kerületében. A 38 éves férfi megpillantotta az utcán a kisfiút, akiről úgy tudta, hogy saját nevelt fiának korábban konfliktusa volt vele. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiabálni kezdett a kisfiúval

A feldühödött férfi ingerülten odalépett a tízesztendős gyermekhez azzal a céllal, hogy számonkérje őt a korábbi nézeteltérés miatt. Először kiabálni kezdett a fiúval, majd tettlegességhez folyamodott: a karjánál fogva megrángatta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Arcon ütötte és leköpte

Ám az agresszív támadó korántsem érte be ennyivel, ugyanis ezt követően tenyérrel arcon ütötte és leköpte fiatal áldozatát, majd pedig életveszélyesen megfenyegette azzal, hogy „megszurkálja” a családját.

Fia védelmére kelt az édesapa

A gyermek közelben tartózkodó édesapja észrevette a bántalmazást, és azonnal a fia segítségére sietett. Gyermeke védelmében ököllel fejen ütötte a támadót, majd hátulról átkarolta, hogy az ne folytathassa a bántalmazást.

Kétszer megszúrta az apát

A lefogott férfi ekkor elővette a nála lévő kést, és kétszer megszúrta az apát, akinek azonban a gyermekével sikerült elmenekülnie a helyszínről. A késelő még utánuk kiáltotta, hogy megöli, megszurkálja őket és a családjukat, majd a kést egy bokor alá rejtette.

A támadó többszörös visszaeső

A Fővárosi Főügyészség a 38 éves férfit mint többszörös visszaesőt életveszélyt okozó testi sértéssel és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértéssel vádolja. Vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozták azzal a kitétellel, hogy a férfi a büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Bűnügyi felügyelet alatt van a késelő

A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll – közölte a Fővárosi Főügyészség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Könnyen tragédiába torkollhatott volna a konfliktus

A megszúrt édesapának szerencséje volt, hogy ép bőrrel megúszta a késelést. Számos sajnálatos példa mutatja, hogy aki késsel támad embertársára, könnyen kiolthatja annak életét. Elég csak a legutóbbi rendőrgyilkosságra gondolni, amely megrázta az egész országot.

Két fiatal halálát okozta a késelés

Ugyancsak hatalmas port kavart a 2020 májusában történt eset, amikor a Deák téren két társaság összeszólalkozott, és egy 18 éves férfi késsel halálosan megsebesítette a 20 éves Gergőt és a 16 éves Lászlót. Az áldozatok a helyszínen meghaltak.

Kiemelt kép: A Deák téri kettős gyilkosság helyszíne 2020 májusában, nem sokkal a tragédia után/police.hu – Forrás: MTI