Befejeződött szerdán a Lánchíd aszfaltozása, a híd próbaterhelése november 12-én, szombaton lesz – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

2400 négyzetméteren

A hídfők között útpályára mintegy 2400 négyzetméteren került fel a kopóréteget jelentő hengerelt aszfalt – írták. Ezután kialakítják a széleket borító aszfaltcsíkokat, a szegélyek bevonatrendszerét, és felfestik az útburkolati jeleket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Nemsokára elkészül

Kiemelték: a végéhez közeledik a Lánchíd teljes, 18 hónapos lezárása. A hídpályát december közepén visszakapják a közlekedők, a járdákon és az aluljárókon azonban még jövőre is dolgozni fognak a szakemberek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

December közepén visszakapják a közlekedők

A következő hetekben

A következő hetekben a csatlakozó részeken folytatódik a munka, elkezdik például a Clark Ádám tér helyreállítását és az eredeti, nagy körforgalom visszaépítését.

Próbaterhelés

A szombati próbaterhelésen huszonnégy 20 tonnás teherautó vesz részt. A terhelés idejére ideiglenesen lezárják a közúti forgalom elől a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt.

Elkészült az aszfaltozás

Ütemterv szerint

Jelezték, hogy a Lánchíd felújítása az ütemterv szerint halad. Tájékoztatásuk szerint a próbaterhelés utáni hetekben elbontják az elkészült útpályáról a pilonok ideiglenes állványzatát, folytatják a közvilágítás kiépítését és elkezdik az új kandeláberek kihelyezését.

2023 ősz

A tervek szerint a 2023 őszéig tartó kivitelezés többi között a járdák felújításával és a műemléki elemek rekonstrukciójával folytatódik, így ezek a területek továbbra is – kordonnal elzárva – a munkaterület részei maradnak.

2021 tavaszán kezdődött

A Lánchíd felújítása 2021 tavaszán kezdődött, bruttó 26,75 milliárd forintba kerül. A beruházást hatmilliárd forinttal támogatja a kormány, ha az időben elkészül.

A kőoroszlánok

A BKK emlékeztetett: a régi vasbeton pályaszerkezetet felváltó, új acél útpálya a teljes lezárás után alig egy évvel, júliusban készült el. Szeptemberre a híd parti nyílásaiban befejeződött az új pálya szigetelése és a szigetelést védő aszfaltréteg építése, valamint elkezdődött az új dilatációk beépítése. Október közepén pedig visszahelyezték a budai hídfőt díszítő, restaurált kőoroszlánokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép és belső fotók: BKK