Elkezdődött az ünnepi hosszú hétvége. A boltok, posták, gyógyszertárak nyitvatartása változik, valamint a tömegközlekedést választóknak is oda kell figyelniük. Itt van minden, amit a négy napos hétvégéről tudni kell.

A boltok nyitvatartása

A nagy kereskedelmi üzletláncok jelentős része az általános szabályok szerint zárva tart majd, néhány kivétel azonban akad. Az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Metro, a Penny, a Spar és a Tesco üzleteiben az alábbi nyitvatartási rend lesz érvényben:

 • április 15., nagypéntek: zárva
 • április 16., szombat: nyitva, a megszokott szombati nyitvatartás szerint
 • április 17., húsvét vasárnap: zárva
 • április 18., húsvét hétfő: zárva
 • április 19., kedd: nyitva, a megszokott keddi nyitvatartás szerint

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Eltérő nyitvatartás

A CBA és a Prima hálózat, valamit a Coop és Real boltjai eltérő nyitvartással működnek az ünnepi időszakban. Az adott bolt pontos nyitvatartásáról érdemes az interneten tájékozódni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Amik nyitva lesznek még

Fontos tudni, hogy az az OMV Spar Express üzletei az ünnepnapok alatt is a szokott módon lesznek nyitva. Továbbá a jogszabály szerint húsvétkor nyitva vannak még:

 • a benzinkutak,
 • az önálló virágboltok, 
 • az újságosok,
 • az édességboltok,
 • a kisebb, főleg éjjel-nappali nyitvatartással üzemelő boltok és trafikok, amennyiben a tulajdonos vagy annak családtagja áll a pult mögé.

A dohányboltok

A Nemzeti Dohányboltok nyitvatartása is eltérő lehet a négy napos hétvégé idején. A pontosság kedvéért az interneten, vagy az üzletben kihelyezett tájékoztatókon érdemes utánanézni az adott bolt nyitvatartásának.

A posta csak kedden nyit

Magyar Posta tájékoztatása szerint minden postai szolgáltatóhely zárva tart április 15-én, pénteken. Április 19-én, kedden viszont egyes megyeszékhelyi posták nyitvatartása ideiglenesen meghosszabbodik az április 18-i, húsvét hétfői munkaszünet miatt.

Ügyeletes gyógyszertárak

A húsvéti hosszú hétvége ideje alatt a gyógyszerellátást az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak biztosítják. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról megyénként vagy akár az adott településre kilistázva az OGYÉI honlapján lehet részletesen tájékozódni.

Tömegközlekedés a fővárosban

A hosszú hétvégén a menetrend is változik a fővárosban. Budapesten, valamint az elővárosi kék autóbuszokon az alábbi menetrend lesz érvényes április 15. és 19. között:

 • pénteken az ünnepnapokon, illetve a munkaszüneti napokon érvényes menetrend,
 • szombaton a szombati napokon érvényes menetrend,
 • vasárnap és hétfőn az ünnepnapokon, illetve a munkaszüneti napokon érvényes menetrend,
 • április 19-én, kedden az iskolaszünetben érvényes, munkanapi menetrend.

Az M3-as metró

Ezen túlmenően a húsvéti hosszú hétvége ideje alatt, azaz április 15., nagypéntek és április 18., húsvét hétfő között az M3-as metró egész nap Újpest-központ és a Lehel tér, illetve a Nagyvárad tér és Kőbánya–Kispest között jár. A Lehel tér és a Nagyvárad tér között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. Az utazás megtervezéséhez a hosszú hétvégén is érdemes az új BudapestGO  alkalmazást használni.

Így jár a HÉV

Április 14-én a H5-ös (szentendrei) és a H7-es (csepeli) HÉV a tanítási szünetben pénteken érvényes menetrend szerint, a H6-os (ráckevei), a H8-as (gödöllői) és a H9-es (csömöri) HÉV a munkanapokon érvényes menetrend szerint jár. Április 15-től 18-ig munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben a HÉV-vonalakon, kivéve április 16-án a csepeli HÉV-et, ahol aznap szombati menetrend szerint járnak a szerelvények, írja az Index.

A szemetet hétfőn is elviszik

Péntektől húsvét hétfőig a szokásos pénteki, szombati, vasárnapi és hétfői programok szerint történik majd a hulladékszállítás. A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok, a lakossági hulladékudvarok, illetve az ügyfélszolgálati irodák zárva tartanak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels