Rejtélyes üzenet tett közzé a Facebookon Jánosi György egykori sportminiszterér, az MSZP alapítója. „Elköszönök én is. És egy jobb világot kívánok mindenkinek” – írta ki ma hajnalban a közösségi oldalára. Később kiderült, barátai megmentették a volt politikus életét, akit jelenleg kórházban ápolnak.

Megmentési akció

Ismerősei és barátai nagyon megijedtek. Többen azonnal hívták telefonon és üzenetben is keresték. Ám az egykori politikus elérhetetlen volt. János György Facebook oldalán ezután mindenki a lakcímét vadászta. Első körben annyit sikerült kideríteniük, hogy már nem Érden, hanem Szekszárdon él.

Nincs jó bőrben

Egyik szekszárdi ismerőse azt írta, látta nemrég a toronyházak közt sétálni és „nem volt valami jó bőrben, nagyon le van fogyva és a kedves is rossz volt”. Valószínűleg igaza lehet a politikus ismerősének, hogy mostanában nem volt túl jól lelkileg, mert a hajnali posztja előtt nemsokkal a Republic  „A csend beszél tovább” című nem túl vidám dalát tette ki közösségi oldalára.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mentő vitte kórházba

Végül kiderült a politikus lakcíme, barátai pedig értesítették a rendőrséget. Később már az a hír jelent meg, hogy egy mentő is a helyszínre érkezett, amely kórházba szállította Jánosi Györgyöt.

Altatásban tartják

A legfrissebb bejegyzések szerint Jánosi György állapota stabil, jelenleg altatásban tartják. Egyik ismerőse azt írta, hogy lánya már úton van Szekszárdra.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Szüksége lesz a támogatásra

A barátok azonban továbbra is aggódnak a volt politikusért: „Nincs nagy baj? De, van! Mert volt egy idáig vezető út is. Utólag nézve voltak jelek, jelzések. Ha felépül Gyuri, márpedig fel fog, nagy szüksége lesz barátaira, rokonaira! Mellette kell állni, támogatni kell! Nem szabad magára hagyni ezt a sebzett lelket” – írta az egyik hozzászóló.

Nehéz idők várnak rá

„Az etikai és személyiségi jogokat talán nem sértve, remélhetőleg a nagy bajon túl van, de nem könnyű idők várnak még rá! Amilyen érzékeny és jó lélek talán a mi szeretetünk és barátságunk segíthet picit neki. Egy ideig biztos nem lesz elérhető közvetlenül. Kérem, hogy többet most ne kívánjatok, majd ha úgy érzi ő maga többet…” – írta Kerényi György, Szili Katalin egykori kabinetfőnöke.

Politikai pályafutása

Jánosi György az MSZP alapító tagja, 2002-ben egy évig a Medgyessy-kormány gyermek-, ifjúsági- és sportminisztere volt. Helyére 2003-ban Gyurcsány Ferencet nevezték ki. 2003 és 2006 között az Országgyűlés Oktatási és Tudományos Bizottságának, majd 2006 és 2010 között a Kulturális Bizottság alelnöke és a Média Albizottság elnöke volt. 2009-ben a nevével fémjelzett médiatörvény heves vitát váltott ki a kormány és az MTV között. 2010-ben még felkérték érdi jelöltnek, de nem vállalta, inkább az irodalmat választotta.

Irodalmi pályafutása

Már gimnazista korában írt és alternatív színjátszó csoportot alakított, mert rendező szeretett volna lenni. Jelentkezett a Színművészetire is, de abban az évben nem indult rendező szak, színésznek meg elmondása szerint nem volt elég jó. A hetvenes évek elején már versei jelentek meg a Népújságban. Politikai pályafutásának 2010-es végén visszatért az íráshoz, majd 2019-ben elkezdte készíteni ötödik kötetét. A Haza, Anyámhoz című versét Bódi László zenésítette meg és Halász Judit énekelte el a Szeresd a testvéred lemezén. 2013-ban Halász Judit és a Cipő című közös lemezükön is hallható volt a dal.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ezzel a dallal búcsúzott Jánosi György

Kiemelt kép: Jánosi György