Ellepték a motorosok Budapestet, ugyanis 2023. június 22-25. között rendezik meg a Harley-Davidson 120 éves jubileumi fesztiválját. A fővárosban és a főváros környéki utakon éppen ezért már tegnap óta fokozott motoros forgalommal kell számolni, szombaton pedig ideiglenesen Szabadság és a Margit hidat is lezárják, közölte a rendőrség.

Kiemelten érintett utak

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő utak közül kiemelten érintett lehet a M0 és M2 autóút, M5, M6, M1-M7 autópályák bevezető szakaszai, a 2-es, 3-as, 4-es, 10-es és 11-es főutak, valamint a Dunakanyar és a Pilis-hegység közútjai, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedőktől fokozott figyelmet kér a következő napokban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tilos lesz megállni

A fesztivál kapcsán időközben a rendőrség is tájékoztatást adott ki, közleményükben az írták június 24-én tilos lesz megállni, 8 és 16 óra lözött a 7. kerületi Garay utca páros oldalán a Nefelejcs utca előtt 80 méter hosszan, valamint a Dembinszky utca mindkét oldalán a Nefelejcs utca után 10 méter hosszan.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lezárások

Továbbá közölték, hogy azakaszosan és időszakosan lezárják 11 és 15 óra között a 1., 5., 6., 7., 11. és 14., kerületeket érintő Dózsa György út – Hősök tere körbe – Dózsa György út – Városligeti fasor – Bajza utca – Damjanich utca – Rottenbiller utca – Rákóczi út – Astoria – Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Friedrich Born rakpart – Sztehlo Gábor rakpart – Bem rakpart – Gyóni Gézi tér – Margit híd – Szent István körút –  Teréz körút – Andrássy út – Hősök tere – Dózsa György út – Gundel Károly körút – Állatkerti körút – Hermina út – Ajtósi Dürer sor – Stefánia út útvonalat.

Ezt kérik az autósoktól:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Térképen a részletek:

Vidéki túrák

A fesztivál részeként amúgy az ország több vidékére szerveznek Budapestről induló vezetett túrákat is, többek között a Balaton-felvidékre, az Alföldre, Eger városába, a Cserhát hegységbe, Dobogókőre, a Vértes-hegység térségébe és a Dunakanyarba is. A vezetett túrák útvonaláról további részletek itt érhetőek el. Ezért érdemes nem csak Budapest környékén, de valamennyi érintett térségben figyelmesen közlekedni.

Forgalombiztonság növelése

A Magyar Közút egyébként is kiemelt figyelmet fordít a kezelésében lévő, motoros forgalommal kiemelten érintett útszakaszokon a forgalombiztonság növelésére. 2021 év végén együttműködési megállapodást kötött a HUMDA Zrt.-vel, hogy a motorkerékpárral közlekedők védelme érdekében a szükséges helyeken a vezetőkorlátokat motoros-alácsúszásgátló elemekkel egészítsék ki. Első körben Baranyában 12 és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében további egy helyszínen kerültek ki ilyen elemek. Héreg és Bajna között pedig a balesetmentes motoros közlekedés érdekében speciális, a motorosok ajánlott járóívét mutató burkolati jeleket festettek fel. A 2020-ban egy másik közeli szakaszon a Magyar Közút által felfestett jelek hatásosnak bizonyultak, azóta a szakaszon nem történt motoros baleset.

Mindenki tájékozódjon

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a fesztivált megelőzően, valamint az esemény alatt és után még indulás előtt tájékozódjanak az ideiglenes korlátozásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu