Megzavarta egy autós a tolvajt Szigetszentmiklóson, miután az egyik irodából kilopta a páncélszekrényt. Mivel nem tudta elvinni, egy kiskocsit is lopott hozzá a szomszédból. Végül otthagyta a zsákmányt, fogalma nem volt róla, hogy 100 millió forint volt a kazettás szekrényben.

Betörtek egy telephelyre

Egy szigetszentmiklósi telephely tulajdonosa vette észre még áprilisban, hogy egyik irodaépületébe betörtek éjjel. Elvittek egy lemezszekrényt a benne lévő több tízmillió forinttal, néhány bankjegy pedig szétszóródva hevert a földön. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Az udvaron találták meg a szekrényt

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kiérkező rendőrök a szekrényt az udvaron, a megbontott kerítés tövében megtalálták. Tartalma hiányos volt, ám a benne tárolt pénz jelentős részéhez nem fért hozzá a betörő. A helyszíni szemle alkalmával rögzített nyomok, anyagmaradványok alapján kirajzolódott a betörő mozgása.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A kapuig vonszolta

Az akkor még ismeretlen férfi egy ablakon keresztül jutott be az épületbe, egy feszítővassal kinyitotta a fiókot, a benne lévő 274 ezer forintot pedig elcsomagolta, de nagy sietségében több tízezer forint a földön landolt. Kevesellte a pénzt, ezért a többit szekrényestül próbálta elvinni. Felemelni nem bírta, így tolta, vonszolta egészen a kapuig.

A szomszédtól lopott egy kiskocsit

A további utaztatás azonban újabb, megoldásra váró feladat elé állította, ezért a kerítésen lyukat vágva átmászott a szomszédos telepre, ahonnan egy kiskocsit „hívott segítségül”.

Ezen a kerítésen mászott át a tolvaj

Forrás: police.hu

Egy autós zavarta meg

Használni már nem volt lehetősége, mert egy arra járó autó fényszórói ugyanis megzavarták. Otthagyta a lemezszekrényben lapuló 100 millió forintot is, majd átmászott a szögesdróton és elmenekült.

Nem tett vallomást

A férfit három hónapon belül sikerült azonosítani, és kedden lecsaptak rá. A lakásán megtartott kutatáson előkerült az elkövetéshez használt feszítővas. Kihallgatásán mindent tagadott, vallomást nem tett, és a gyanúsítása ellen is panasszal élt.

N. Miklóst rendőr kíséretében

Forrás: police.hu

Őrizetbe vették

A 49 éves, helyi illetőségű N. Miklós ellen különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: ez a pénz volt a páncélszekrényben – Forrás: police.hu